Gehavend MO19 door in het bekertoernooi

Jeugd — Gepubliceerd op 16 november 2021 14:10 door Willem Bardoel

Zijn de punten in de competitie moeilijk binnen te halen, de MO19 doet het als vanouds uitstekend in het bekertoernooi. Zaterdag 13 november speelden 12 meiden van De Zwaluw/Achates combinatie voor de beker tegen de meiden van Berghem Sport. Waar in de competitie het kwartje vaak net verkeerd valt, trokken onze meiden dit keer wel aan het langste eind.

Direct na het eerste fluitsignaal namen onze meiden het heft in handen. De thuisploeg moest het hebben van “hard, hoog en wiet”, De Zwaluw/Achates speelde op het voor hen vreemd hoogpolig tapijt het betere voetbal. Gelukkig had het veel geregend, waardoor de plastic grasmat toch goed bespeelbaar bleek. Met goede combinaties werd de defensie van Berghem Sport zwaar op de proef gesteld. Het leverde voor de bezoekers ook de nodige kansen op, maar het vizier stond niet op scherp. Na ruim een kwartier was het via een goede combinatie tussen Mees Knops en Maud, dat Maud vrij gespeeld kon worden en ditmaal was het wel raak 0-1.

Een kwartier later werd de 0-2 met een fraai schot van net buiten de zestien door Mees Knops op het scorebord gezet. Het leek erop een relatief makkelijke middag te worden, maar helaas sloeg daarna de pech toe. Juul liep in een duel om de bal een liesblessure op en moest de wedstrijd staken. Met de 11 in het veld moesten we het de rest van de wedstrijd doen, waarbij niet iedereen op haar favoriete plaats speelde, zoals Rayva en Esmee die als links- en rechtsachter toch een prima pot hebben gevoetbald. Onze meiden vergaten zich zelf te trakteren om de derde in de touwen te schieten en de wedstrijd op slot te gooien, bovendien lieten ze ook de thuisploeg steeds makkelijker voetballen door veel ruimte weg te geven. Berghem werd steeds sterker. En jawel, net voor de rust caramboleerde de bal via een van onze speelsters in onze eigen goal, 1-2 en dat was gelijk de ruststand.

De tweede helft bracht Berghem nog een aantal verse krachten en daarmee meer voetballend vermogen in de ploeg. De Zwaluw/Achates kreeg het zwaar en werd ver terug gedrongen op eigen helft. Sporadisch kwamen we er nog uit, maar dan strandde de aanval in de verdediging van Bergem Sport. Terwijl aan onze kant Bente met goede reddingen en het nodige kunst en vliegwerk de schade beperkt hield. Geluk was ook aan onze zijde, de paal en lat brachten menigmaal redding. Ook de meiden van Berghem bleken met haar krachten gegooid te hebben en hadden ze nog een paar goede mogelijkheden, onze meiden kregen toch meer grip op de wedstrijd en kwamen weer wat vaker voor de goal van Berghem Sport. Een klein half uur in de tweede helft kon Milou op aangeven van Geertje de derde treffer aantekenen. Wedstrijd gedaan? Nee hoor, Berghem bleef nog aandringen alhoewel het vuur gedoofd leek . In de laatste minuut brak Maud nog door, maar werd met een overtreding afgestopt in het zestien meter gebied. De scheidsrechter liet echter vanwege voordeel doorspelen en Geertje wist inderdaad de 1-4 te scoren. Helaas, ten koste van een zware blessure omdat ze haar enkel omsloeg bij het duel om de bal. Dit was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Wat een makkelijke wedstrijd leek te worden bleek toch een spannende pot voetbal te worden. Een zwaar bevochten en een terechte overwinning !!

En op naar het volgende bekerduel, hopelijk op een echte grasmat en een voltallige selectie.

De Zwaluw/Achates MO19-1:

Milou, Mila, Geertje, Mees , Mees, Tosca, Fenna, Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Esmee, Lot en Bente.

Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Evelien