Gassel verslaat De Zwaluw

Senioren — Gepubliceerd op 18 december 2017 16:40 door Willem Bardoel

Na een aardig begin van De Zwaluw, nam Gassel toch al heel snel het heft in handen. De ploeg was fysiek sterker en leek iedere keer net iets eerder te reageren op diverse voetbalsituaties. Dit resulteerde in een geweldige kans voor de thuis club in de twaalfde minuut. De volley ging echter voorlangs.

Nog geen drie minuten later stond één der Gassel-spelers oog-in-oog met doelman Wesley Kerstens van De Zwaluw, de doelman verkleinde zijn doel goed door snel uit te komen en de Gassel-speler schoot de bal net naast de, voor Oeffelt, goede kant van de paal.

Uitstel van executie
Het kon echter niet lang meer duren voordat Gassel, die met veel snelle lange ballen speelde, zou gaan scoren en inderdaad was het in de 23e minuut raak: 1-0 voor Gassel. Nog geen vier minuten later leek het 2-0 te gaan worden, doelman Kerstens wist echter met een geweldige redding erger te voorkomen.

De Zwaluw herpakte zich en kwam beter in de wedstrijd. Eerst werd nog in de 35e minuut een bal, ingeschoten door Rick Maassen, voor de doellijn gekeerd, maar vijf minuten later was het dezelfde Rick Maassen die met een prachtige voorzet Harm Thielen in staat stelde de 1-1 binnen te koppen.

Domper

De Zwaluw leek zich terug te vechten in de wedstrijd, maar de eerste beste tegenaanval na het Zwaluwdoelpunt leverde alweer een doelpunt voor Gassel op. Wesley Kerstens kon de bal niet keren waarbij de verdediging van De Zwaluw er niet goed uitzag. Met deze 2-1 achterstand werd de kleedkamers opgezocht.

Snelle gelijkmaker
De Zwaluw zette de tweede helft flink aan en dit resulteerde al snel in de 2-2. Een vrije trap van Willem van Haren werd slecht gepareerd door de Gassel-doelman, waarna Merijn Elbers de vrijkomende bal goed binnenschoot.

In de 55e minuut werd Charly Prijs op snelheid geklopt waarna doelman Kerstens nog net kan redden. De corner daarop werd door Gassel bijna tot doelpunt gepromoveerd. Gelukkig voor De Zwaluw redde Remco Mooren op de doellijn. De bal bleef echter rondom het strafschopgebied hangen en werd opnieuw ingebracht net over het centrale duo. Daar stond een Gassel-speler zo vrij als een huis om de 3-2 binnen te tikken.

Raar maar waar
Daar waar de leidsman blindelings af ging op het appel van de Gassel-grensrechter, had hij meer moeite om de Zwaluwgrensrechter te volgen. Al in de eerste helft leidde dit tot het nodige tumult. In de tweede helft zag de scheidsrechter een tweetal overtredingen van Gassel (op de helft van Gassel) over het hoofd en liet doorspelen. De bal werd wederom met een ferme trap naar voren gespeeld op één der snelle aanvallers. Dirk van Tilburg trok aan de noodrem hetgeen hem een rode kaart opleverde. Felle protesten van De Zwaluw leidden echter tot niets, de leidsman kwam niet terug op zijn fout om door te laten spelen en De Zwaluw moest met tien man verder.

Met de moed der wanhoop
De Zwaluw viel, met één man minder, nog aan maar kon nauwelijks tot echte kansen komen. Gassel daarentegen was nog dicht bij de 4-2, maar de lat stond succes voor de oranjemannen in de weg. Uiteindelijk floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag en kon Gassel drie punten bijschrijven en zo afstand nemen van De Zwaluw.

Eerlijk is eerlijk Gassel was de betere en fellere ploeg deze middag en op basis van hun gezamenlijke strijdlust is er niet eens zo veel af te dingen op hun overwinning. De scheidsrechter maakte deze middag echter niet de beste indruk. Toch had de scheidsrechter niet altijd ongelijk deze middag. Voorafgaande aan de wedstrijd had hij de beide aanvoerders tot zich geroepen en gezegd dat dit zijn laatste jaar was omdat hij het niet allemaal meer zo goed kon zien en belopen. En.......daar had hij dus gelijk in.

We maken ons op voor het kerstreces. Voor straks fijne feestdagen en een mooi, sportief en gelukkig 2018 gewenst.

Tekst: Arno van Haren

Van Alem Fotografie Evelien Security Art Hoofdsponsor Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Spar Boere Atlantic Power Kapsalon Annemarie