Fraaie overwinning Zwaluw 1, ruime zeges Zwaluw 2 en 3

Senioren — Gepubliceerd op 27 januari 2020 16:50 door Willem Bardoel

Deze zondag kwam het totaal onbekende SCMH uit Mariaheide op bezoek bij De Zwaluw. Een team dat op de derde plaats was te vinden voor het duel met De Zwaluw. Onder een heerlijk winters zonnetje werd om half drie afgetrapt voor deze wedstrijd in de vierde klasse H.

De Zwaluw startte bijzonder goed en was de bovenliggende partij. In de twaalfde minuut kwam De Zwaluw op voorsprong door een prima schot van spits Rinze Verhoeven. Er was een heerlijke strijd te zien in de rest van het eerste bedrijf, waar beide teams er behoorlijk ingingen. Helaas moest in deze strijd sterkhouder Sam Raap het toneel verlaten, voor hem kwam Youri Geurts.

In de 35ste minuut werd het bijna 2-0, maar de doelman van SCMH wist de poging van Youri met alle moeite van de wereld te verijdelen. Ook Boyd van Sambeek, Merijn Elbers en Rinze hadden nog mogelijkheden. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam SCMH wat meer in hun spel en bracht Koen knap redding op een verdekt schot dat de hoek in leek te gaan. Voor rust raakte SCMH nog de paal en kwam De Zwaluw goed weg.

Na de rust was er een onduidelijke situatie, waar Koen dacht voor een doeltrap aan te leggen, had hij volgens de scheidsrechter de bal al in zijn handen gehad en maakte De Zwaluw-doelman hands. Gevolg een vrije trap in de zestien meter vanaf vijf meter. Deze werd ondanks elf man op de eigen doellijn, binnengeramd door een speler van SCMH. Waardoor de 1-1 op het bord kwam. Koen bleef op de grond liggend achter en verliet duizelig het veld. Voor hem kwam Stijn Jansen in het doel. Na de 1-1 nam SCMH het heft meer in handen, maar beet zich stuk op een als een geweldig collectief strijdend De Zwaluw.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam De Zwaluw weer beter in de wedstrijd en leek SCMH het totaal kwijt. De Zwaluw drukte goed door en Boyd zette in de 77ste minuut aan voor een actie. Hij omspeelde zijn tegenstander, om enkel vanaf de achterlijn een voorzet te geven, maar werd daarbij hardhandig getackeld. Gevolg een strafschop, welke goed binnen werd geschoten door laatste man Willem van Haren. Hierna was het alert blijven en slim zijn, wat De Zwaluw was. Sterker nog, het kwam bijna op 3-1. Een fraaie solo van Harm Thielen, die drie man voorbij speelde strandde op de doelman, ook Boyd vond de doelman op zijn weg.

Terwijl op de achtergrond de klok al half vijf had geslagen, duurde het duel nog steeds voort en vond de prima leidende arbiter Bos het nog geen tijd voor het einde. Martijn Moers werd nog met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd, maar De Zwaluw kwam niet meer in de problemen. Een geweldige overwinning voor onze Zwaluwmannen, die hiermee aansluiten met de middenmoot, maar vooral eindelijk zich zelf eens belonen tegen een (op papier) sterkere tegenstander door de drie punten te pakken. Het applaus van het ‘les blues’ publiek was niet meer dan terecht voor de mannen van Frans van Deinsen.

De Zwaluw-vrouwen hadden deze zondag vrij, omdat ze ‘op schema’ liggen en mogen zich opmaken voor herstart van de competitie aanstaande zondag tegen DSV.

De Zwaluw 2
Ook ons twed speelde tegen een onbekende tegenstander. Deze zondag reisde het team van leiders Gijs Jansen, Stijn van Tits en trainer Henri Lamers af naar Arcen. In Arcen werd aangetreden tegen DEV 2, wat stijf onderaan stond met nul punten en slechts vijf gemaakte doelpunten. Toch mocht De Zwaluw 2 de boel niet onderschatten en dat deed het ook zeker niet. Het behaalde de tweede overwinning op rij en won met liefst 5-0! Voor De Zwaluw 2 scoorden; Pim van den Born tweemaal, Dennis Titselaar, Jur van de Cruijsen en Dominique Pichel.

De Zwaluw 3
Ons derde elftal trad aan tegen een bekende opponent, gemeentegenoot Rijkevoort. Al was het voor een auto nog zoeken geweest en werd via Boxmeer gereden. Op hoofdveld van sportpark Kampzicht werd aangetreden tegen het plaatselijke Toxandria 4. De Zwaluw begon voortvarend en binnen twee minuten had Michel Jansen de 0-1 al op het bord gezet. Hierna waren enkele fraaie Zwaluw-aanvallen te zien, onder andere Harm Miggiels, Rick Giesbers en Erwin Kersten kwamen tot scoringskansen na fraaie aanvallen, maar haalden het doel niet.

Na ongeveer tien minuten spelen verslapte De Zwaluw wat, maar kwam het niet in gevaar. In de 32ste minuut speelde een verdediger de bal te kort terug en kwam Thijs Lamers er tussen. Hij schoof de 0-2 binnen. Voor rust werd het ook nog 0-3. Wederom een foutieve terugspeel waarop Rick Giesbers doorgang had richting het doel. Hij werd getorpedeerd door de Toxandria doelman en de bal ging op de stip. Harm Miggiels schoot de penalty volle vaart en overtuiging binnen.

Na rust was de organisatie bij De Zwaluw 3 zoek en speelde het uitermate slordig. Toxandria kon echter weinig gevaar stichten. Een kwartier voor tijd maakte Thijs Lamers (Krolhoek) zijn tweede doelpunt van deze ochtend, door wederom een fout in de Toxandria defensie af te straffen. Leon Hoesen en Harm hadden de 0-5 nog kunnen maken, maar slaagden daar niet in. Een van de beste mensen op het veld, de jonge scheidsrechter, vond het na exact 90 minuten mooi geweest en floot voor het laatst. De Zwaluw 3 kon weer drie punten bijschrijven en hield voor het eerst dit seizoen de nul.

De wedstrijden van De Zwaluw 4 & De Zwaluw 5 werden afgelast. Onze veteranen zijn nog actief in de zaal en de stand tussen rood en blauw was vorige week nog gelijk, maar daar is deze zaterdag verandering in gekomen.

Tekst: TIm Hendriks
Foto's: Frans Reijs

Foto's toegevoegd op 27 januari 2020 16:49

Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Spar Boere Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kombi Bouwmaterialen Kersten Assurantiƫn Atlantic Power Evelien Autoservice VDB Security Art