Foto's en verslag van slechte voetbalzondag

Senioren — Gepubliceerd op 25 oktober 2021 11:55 door Willem Bardoel

Zondag 24 oktober stonden er een behoorlijk aantal (inhaal)wedstrijden op het programma. Zowel Zwaluw 1, als de dames als ook Zwaluw 2 mochten de brug over om op het pittoreske sportpark de Niersvallei hun beste beentje voort te gaan zetten tegen een Ottersumse opponent. In elk geval altijd mooie wedstrijden tussen twee echte voetbalkleuren; rood-wit om blauw-wit.

Voor trainer Michel van de Venn een weerzien met zijn oude club. Zwaluw 1 speelde tegen een in de regel gelijkwaardige tegenstander. Voor de rust was een wat gezapig duel waar te nemen. De Zwaluw 1 zocht met een 1-0 achterstand de kleedkamers op. Het kwam tien minuten na rust terug tot 1-1 via een prachtige goal van Jesse van Raaphorst. Helaas kon daarna niet doorgedrukt worden en was het Achates dat de wedstrijd naar zich toe trok. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de thuisploeg, dat een terechte overwinning boekte. Kans op revanche is er voor Zwaluw 1 zeker als het zondag thuis speelt tegen Toxandria. 

De Zwaluw vrouwen hadden ook een andere zondag voor ogen dan vandaag. Met de zon vol tegen, stond het binnen een halve minuut al met 1-0 achter. Voor rust werd er nog drie keer gescoord. Na rust deed Achates dit nog drie maal, waardoor onze hardwerkende dames met 7-0 ten onder gingen. Helaas was Achates deze zondag meer dan een maatje te groot. In elk geval was de instelling goed, hopelijk volgende week beter tegen SSS’18 vrouwen 2. 

Zwaluw 2 ging ook op bezoek op sportpark de Niersvallei voor een wedstrijd tegen het 2de selectie team van Achates, Achates 2. Ook hier geen resultaat voor de Oeffeltenaren, met 3-0 gingen zij naar huis en verloren van een sterke tegenstander. Kortom de wedstrijden tussen rood-wit en blauw-wit werden deze zondag duidelijk gewonnen door de rood-witten. 

Zwaluw 3 speelde uit tegen Constantia 3 uit Wanroij een tijdens de kermis uitgesteld duel. Binnen twee minuten kwam de Zwaluw goed weg toen een Constantiaan voorlangs schoot. Hierna rechtte Zwaluw 3 de rug en bracht het goed voetbal op de mat. Het was Jur van de Cruijsen die uit een droompass van Jan Raap de 0-1 aantekende. Andy van Elst had twee goede rushes, met gevaarlijke voorzettingen. Jannes Bloemers, nogmaals Jur, Bram Coenen en Roel Graat hadden kunnen scoren, maar de bal ging er niet in.

Na de rust een totaal ander beeld. De Zwaluw 3 kwam niet meer tot voetballen en beperkte zich tot verdedigen. Dit gebeurde met man en macht onder leiding van het fort achterin bestaande uit Remco Mooren, Jan Raap, Mark Bovenkerk en Niels Coenen, die weinig weggaven. Sommige spelers, moesten ondanks lichte pijntjes en bij gebrek aan een wissel door. Constantia was een paar keer dreigend en een vrije trap spatte uiteen op de bovenkant van de lat. Laat in de wedstrijd had Roel Graat de 0-2 op de schoen, maar uit een vrije trap van Bram ging de bal naast ipv in het doel. In de 85ste minuut vond er een kolderiek moment plaats, een diepe bal van Constantia stuiterde onverwachts hoog op en over de doelman heen, waarna het een koud kunstje was voor een Constantia speler om binnen te schieten. 1-1 Even later, kon ternauwernood nog in twee instanties de 2-1 gered worden en blies de scheidsrechter af. Het eerste punt voor de Zwaluw 3 is een feit, maar dat hadden er drie kunnen en eigenlijk ook moeten zijn. Uiteraard geld hier ook als met deze instelling en bereidwilligheid gespeeld wordt, komt die overwinning vanzelf. 

Nog een rectificatie van vorige week. Martijn Moers scoorde uit een vrije trap een van de twee doelpunten. 

Zwaluw 5 moest tegen een hele sterke tegenstander in de vorm van Toxandria 3. Typisch zo’n team dat wellicht een klasse hoger ook gewoon mee kan draaien. Vandaar ook dat er een hele grote uitslag op het bord kwam. 3-13 Voor de Zwaluw scoorden; Roy Gieben 2x en Cas Broekmeijer. 

Onze veteranen hebben wel eens beter gespeeld dan afgelopen zaterdag en verloren derhalve met 3-1 van SIOL. Het Zwaluw doelpunt kwam van Eric van Hout. 

Tekst: Tim Hendriks
Foto's: Frans Reijs

Foto's toegevoegd op 25 oktober 2021 11:59

« ga terug
Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Van Neerven Sport Spar Boere Evelien