Evaluatie pilot samenwerking met Hapse Boys

Algemeen, Jeugd — Gepubliceerd op 17 juni 2019 17:00 door Dominique Pichel

Het aantal jeugdleden bij De Zwaluw neemt de laatste jaren af. Hierdoor is het voor ons als voetbalvereniging noodzakelijk om stappen te zetten om het voetballen voor de jeugd op een goede manier te kunnen blijven organiseren. Sinds vorig jaar voeren we verkennende gesprekken met Hapse Boys over een mogelijke samenwerking. Als volgende stap zijn we in januari gestart met een pilot waarin de JO15-1 van De Zwaluw met die van de Hapse Boys is samengevoegd tot twee combinatieteams.

Met deze pilot wilden de clubs bekijken wat een dergelijke samenwerking in de praktijk betekent, voor zowel ouders, spelers als de beide verenigingen.

Positief beeld
Inmiddels hebben beide combinatieteams de voorjaarscompetitie afgesloten. De pilot is met de verenigingen, ouders en spelers geëvalueerd en geeft de plus- en minpunten van de samenwerking gedurende de voorjaarscompetitie bij de JO15 aan. In het algemeen geeft de evaluatie van de pilot een positief beeld en is de meerderheid van de ouders en spelers positief.

Beide verenigingen zien daarom genoeg redenen om de samenwerking op de middellange termijn een structureel karakter te geven. Hoe dat er precies uit gaat zien en op welke termijn is nu nog niet duidelijk. We gaan nu eerst samen een stuurgroep opzetten die de noodzakelijke vervolgstappen in beeld brengt.

Geen combinatieteams
Daarnaast zal de stuurgroep hier periodiek over communiceren en draagvlak voor verdere samenwerking creëren. De besturen van De Zwaluw en Hapse Boys hebben afgestemd eerst prioriteit te geven aan het structureel uitwerken van de samenwerking en kiezen er daarom voor om het komende seizoen niet te starten met gezamenlijke teams.

Autoservice VDB Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Kapsalon Annemarie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Security Art Spar Boere Kombi Bouwmaterialen Atlantic Power