Erelid Tien Manders overleden

— Gepubliceerd op 07 september 2023 08:00 door Tim Hendriks

V.V. De Zwaluw ontving het droevige bericht dat Tien Manders is overleden. Tien is 90 jaar mogen worden. Tien is gedurende zijn leven onlosmakelijk verbonden geweest met de Zwaluw. Zo verliezen we met Tien ons langst dienende lid. Liefst 76 jaar is Tien lid geweest van onze vereniging. Tien begon als speler van het toenmalige kruispunt en kwam in het eerste elftal terecht. Door een blessure moest hij echter als snel stoppen met voetballen. Dat lette hem niet zich daarna op diverse wijzen in te zetten voor onze vereniging.  

 

Tien is iemand, die zowat de hele geschiedenis van de club heeft meegemaakt. Zo heeft hij de verhuizing van d’n berg naar ’t Dorp. En van ‘t Dorp naar de Hogehoek meegemaakt. Hij was liefst 30 jaar bestuurslid. Vanaf 1963 tot 1993, waarvan 25 jaar als jeugdvoorzitter en jeugdsecretaris. Hij was een van de grondleggers van een eigen jeugd afdeling voor onze club. Maar dat was zeker niet alles, hij is ook een van de grondleggers van de jeugdzeskamp alsmede het buurtvoetbal toernooi.  

In de jaren 70, 80 en begin 90 was de familie Manders het tweede clubhuis van onze verening. Leden van boven de 35 jaar kunnen zich het ongetwijfeld nog goed herinneren. De jeugdleiders haalden shirts en ballen bij de familie Manders. Daarnaast pasten onze nieuwe jeugdleden shirts bij Tien en partner Ger thuis. Na afloop van de jeugdwedstrijden kwamen de jeugdleiders de gebruikte shirts, de was en het wedstrijdformulier brengen. De zaterdag stond bij de familie Manders in het teken van het jeugdvoetbal. Altijd was er tijd voor een praatje en Ger zorgde ervoor dat de koffie warm was. Tien heeft deze praatjes altijd met heel veel plezier mogen beleven. 

Na zijn tijd als (jeugd)bestuurslid heeft Tien zich als bekwaam timmerman nog jaren ingezet op ons sportpark. Zo heeft hij geholpen met de bouw van de tribune en de grote verbouwing in de zomer van 2002. Tot 2015 was hij lid van onze groenploeg. Zo lang het ging heeft hij dit gedaan en het moet gezegd het sportpark lag er altijd pico bello bij. Later bracht hij als het kon een bezoek aan wedstrijden van de Zwaluw.  

Voor al zijn verdiensten voor onze club heeft hij talloze onderscheidingen meer dan terecht mogen ontvangen. Lid van Verdienste , de zilveren KNVB speld, een Koninklijke onderscheiding en Tien had een primeur. In 1989 werd Tien voor al zijn verdiensten voor onze club Erelid van onze vereniging. Daarmee was hij het eerste Erelid van vv De Zwaluw.  

Op 1 januari 2017 was Tien 70 jaar lid van onze vereniging. Tijdens de nieuwjaarsreceptie nam hij de microfoon van toenmalig voorzitter Peter Coenen over en begon prachtige verhalen te verhalen over zijn De Zwaluw. Iedereen stond ademloos te luisteren naar deze clubman in hart en ziel. Zijn anekdotes en verhalen kwamen heel erg van pas bij ons jubileumboek. Daarbij wist hij vaak personen te herkennen op oudere (team)foto’s.  

In februari 2022 ontving hij zijn speldje voor het 75 jarig lidmaatschap uit handen van voorzitter Bas van den Boom. Dit vond dan wel kleinschalig plaats, maar Tien was maar wat trots op deze onderscheiding. 

Een waar clubman met blauw-wit hart is van ons heengegaan. VV De Zwaluw wenst Willy & Frans, Ton & Bianca, Lowie & Henny, kleinkinderen en achterkleinkinderen heel veel sterkte om dit grote verlies een plaats te kunnen geven. 

 

« ga terug
Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk Spar Boere Kapsalon Annemarie