Erelid Piet Grutters overleden

Algemeen — Gepubliceerd op 22 augustus 2023 18:00 door Tim Hendriks

Deze week bereikte vv De Zwaluw het trieste bericht dat Piet Grutters is overleden. Piet mocht 79 jaar worden. Het is bijna onbegonnen werk om te omschrijven wat Piet voor onze vereniging heeft betekend. Een rasechte clubman die liefst 67 jaar lid is geweest van onze verening. 

Piet werd, zoals dat destijds mogelijk was, op 12 jarige leeftijd lid van onze vereniging. Piet was zelf een fanatieke voetballer, al ging zijn voorkeur uit naar de positie van keeper. Dat laatste heeft hij lang gedaan in het 2de elftal. Ook heeft hij enkele jaren gevoetbald en meermalen een kampioenschap mogen vieren. Daarnaast was hij van de partij als hij met het legendarische 8ste elftal mee deed aan de liedjesavond. Naast zijn actieve carrière heeft hij tal van functies gehad binnen onze vereniging. Te beginnen als jeugdleider, waar hij in de jaren 70 mee begon. In 1983 trad Piet toe tot ons bestuur. Hier hield hij zich bezig met onze accommodatie en het gebouwenbeheer en verbouwactiviteiten. Een rol die hem zeker lag, gezien zijn bouwkundige vakwerk wat hij afleverde. Zo zitten we nog altijd in de kantine aan de bar, welke mede door Piet is gemetseld in 1974. 

Naast de gebouwen was Piet verantwoordelijke voor het kantinebeheer. Piet heeft samen met Tonnie jarenlang de kantine van onze kantine weten te bestieren en hoe. Legendarische (zon)dagen hebben velen van ons daar mogen beleven. Prachtige tijden gehad, ervaringen en herinneringen opgedaan. Mede of beter dankzij Piet en Tonnie. Hoeveel fusten bier ze hier weggetapt zullen hebben? Ontelbare hoeveelheden in elk geval. En nooit is er iemand iets te kort gekomen. Altijd stonden ze samen klaar, voor ons de leden. 

Piet zat buiten zijn bestuursactiviteiten ook 15 jaar in de werkgroep zeskamp. Naast de opbouwwerkzaamheden was hij op de dag zelf verantwoordelijk voor het horecagedeelte. Beide onderdelen kon je als vanzelfsprekend aan hem overlaten. 

Maar Piet heeft nog meer gedaan voor onze vereniging. Gedurende de jaren is Piet ook nog 10 jaar jeugdleider geweest. Dit van zowel de A tot en met de D – teams. Liefst 7 seizoenen lang was Piet assistent-scheidsrechter bij de Zwaluw. Eerst bij de Zwaluw 2, later liefst 5 seizoen bij de Zwaluw 1. Met wie hij, het voorlopig laatste kampioenschap van Zwaluw 1 mocht vieren in 2003. Een meer dan faire assistent-scheidsrechter en daarbij een zeer gewaardeerd persoon in de spelersgroep. 

Voor al zijn werkzaamheden, onder andere voor de Zwaluw, maar daarnaast ook voor het gemeenschapshuis werd Piet in 2003 onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau. In 2003 werden ook de kleedkamers op ons sportpark verbouwd. Piet hielp hierbij ook weer de nodige uren. 

In 2009 ontving Piet voor zijn verdiensten voor onze club een gouden KNVB-speld. Een onderscheiding waar hij trots op was. 

In 2011 nam Piet afscheid van het hoofdbestuur. Na liefst 18 jaar bestuurslid te zijn geweest van onze vereniging. Tijdens de algemene ledenvergadering van 2011 werd hij niet meer dan terecht onderscheiden als erelid van onze vereniging. Dit voor zijn vele en jarenlange inzet in bovengenoemde functies. 

Om nog even een voorbeeld aan te halen over zijn inzetbaarheid voor onze verening. In 2015 hadden we als vereniging barpersoneel nodig bij een evenement in Haps. Piet was erbij en dat was een grote mazzel, want als iemand kon tappen dan was hij het wel. 

Het was pijnlijk om te zien hoe Piets gezondheid achteruit ging. De laatste jaren zat een bezoek aan wedstrijden van onze club er niet meer in. Zijn gezondheid liet dat helaas niet meer toe, maar hij bleef de Zwaluw op de voet volgen.

Aanpakken, hard werken en voor de volle 100% klaar staan voor onze vereniging. Dat was Piet ten voeten uit. Piet Grutters, we zullen hem herinneren als een persoon die ontzettend veel heeft betekend voor de Zwaluw. VV De Zwaluw wenst Tonnie, Ingrid en Theo, Mariëlle en Eric, de kleinkinderen, familie en bekenden heel veel sterkte en alle kracht toe om dit grote verlies een plek te kunnen geven.

 

« ga terug
Spar Boere Aben Reclame Cuijk Evelien Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB