Eindelijk een overwinning voor De Zwaluw 4

Senioren — Gepubliceerd op 03 april 2019 19:35 door Willem Bardoel

Maart roert zijn staart is een spreekwoord dat slaat op het weer en het onvoorspelbare gedrag van dit fenomeen an sich. Wanneer je een praatje wilt aanknopen begin je vaak over het weer, en ook prachtige spreekwoorden zijn eraan gerelaaterd. Maart roert zijn staart, er kan dus van alles gebeuren kortweg gezegd, maar zou dit spreekwoord niet een nog diepere betekenis hebben? Misschien op iets dat wat wekelijks bijna een miljoenen mensen bezighoud? Zoals de voetbalsport? 

Op deze laatste zondag was het heerlijk voetbalweer te noemen en mocht De Zwaluw 4, dat de rode lantaarn stevig in handen heeft, aantreden tegen de nummer een-na-laatst, Toxandria uit Rijkevoort. Voorafgaand aan het duel, bleek dat alle spelers hun symbolische optie tot contractverlenging tot zich mochten nemen, maar helaas ziet het er voor volgend seizoen beroerder uit. Wat zeer positief was en ook altijd is, was de wisselwerking met De Zwaluw 5, waardoor op het laatste moment Johan nog werd ingevlogen. De Zwaluw roerde zich nog even op de spelersmarkt.

Wie zich vandaag zeker niet onberoerd liet was Bert, want hij gooide het roer volledig om en sprak vooraf met de magische woorden; “ik heb een verrassing vandaag, we gaan 3-4-3 spelen” Oftewel een-op-een achterin, maar met voetballend vermogen op het middenveld, met Frank & Leon. Zou dit effect gaan hebben, of zou het team roerloos zijn? Als ontbijt kozen de meeste lieden voor een roerei, zou dit zorgen voor de gewenste roerige start?

Om half elf, nadat de vlaggen in allerijl door Paul het veld op gerend werden en bij Toxandria een vlagger gevonden werd, kon scheidsrechter van dienst Piet blazen voor de aftrap van het duel der laaggeklasseerden. Al vanaf het begin was één ding duidelijk, De Zwaluw ging er volle bak voor. Het zette gelijk druk en had het meeste balbezit en speelde met volle overtuiging. Leon, Frank, Johan, Bas, Kris en Chiel wonnen alle duels met overtuiging. Job zette zijn acties met overtuiging in. 

Neil Armstrong
Twee uittrappen van Tim, uit de handen, die nog wel eens door Neil Armstrong vanaf de maan terug het veld worden op gegooid gingen nu met ‘overtuiging’ richting zestien van Tox en schiepen verwarring en dus gevaar. Een hartstochtelijk optredend De Zwaluw bracht Toxandria aan het wankelen en het kwam dikverdiend op voorsprong.

Chiel, won weer eens een duel op het middenveld en bracht daarmee Kris in stelling. Kris werkte daarna binnen. Even later had De Zwaluw op 2-0 kunnen komen, maar Leon werd niet gecoacht en speelde naar Bas, die buitenspel stond. Maar het gaf aan, op welke helft het spel vandaag gespeeld werd. Johan stuurde van achteruit, nog tweemaal een Zwaluw-speler weg, maar de doelman was twee keer attent.

Deze doelman werd even later finaal in de steek gelaten door zijn teamgenoten en de bal werd door een Rijkevoortenaar verprutst. Kris was hierbij zeer attent en bracht Bas in stelling. Bas rondde bekwaam af en binnen twintig minuten stond De Zwaluw dik verdiend voor. Hierna kwam Toxandria even opstomen en verslikte Chiel zich in de bal, daar De Zwaluw een-op-een speelde, werd hiermee doortocht verleend aan een Toxandria speler. De linksbuiten strandde echter in op Tim die met alle overtuiging van de wereld zijn doel verkleinde en het duel won.

3-0 voorsprong!
Na een ruim half uur spelen, bleef De Zwaluw de bovenliggende partij en het kwam op 3-0, na geklungel achterin bij de gasten. Nu was het de beurt aan Bas om het overzicht te bewaren en Kris te laten scoren. 3-0 voor de thuisploeg! De assistent van de gasten had buitenspel waargenomen, maar Kris stond achter de bal. 3-0 ongekende weelde voor De Zwaluw, en Tox leek het vandaag te kunnen vergeten, De Zwaluw had duidelijk het roer in handen. Tim maakte nog een slippertje en gaf onnodig een corner weg, maar deze bleef gelukkig zonder gevolgen. Het zat heerlijk mee, maar De Zwaluw dwong het zeker af. 

Met 3-0 werd de rust bereikt, waarin Bert niets anders kon aangeven, dat hij stond te genieten en het water nog net niet in zijn mond stond. Iedereen zat lekker in de wedstrijd en dat stapje extra pakte goed uit. Na rust was het even zoeken, maar De Zwaluw speelde weer naar hartenlust en leverde wederom strijd.

Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft maakte Mark een stevige overtreding en kreeg Toxandria een vrije trap aan de zijkant van het veld, de bal werd voortgeslingerd en viel tussen verdediging en doelman in. Daar de doelman zijn verdediger vertrouwde coachte hij deze op de bal. Mark beroerde de bal, maar op zijn scheenbeen en de bal belandde in het dak van het eigen doel. Toxandria ging vlug de bal halen, want het rook meer.

Slippertjes
Even leek De Zwaluw in rep en roer te zijn, want meerdere personen leden even balverlies, maar na een aantal ‘aarzel’ momentjes ging De Zwaluw door en had het op 4-1 moeten komen. Frank schoot de bal ineens op de lat, waarna de doelman de bal niet onder controle kreeg na een poging van Bas. Kris kreeg hierdoor de bal voor open doel voor het intikken, maar schoot de bal uit de lucht over het doel. Hierna had De Zwaluw geluk, of geluk, slippertjes van Marc & Mark werden op eigen kracht hersteld.

De moegestreden en met geweldige inzet spelende Leon werd vervangen door Michel, die zorgde voor meer aanspeelbaarheid en balvastheid voorin. De Zwaluw zette door en een veels te hoge uittrap van Tim (’t Neil Armstrongetje) werd door Michel goed gecontroleerd. Michel stuurde Kris weg en Kris wist te scoren 4-1 en de wedstrijd was gespeeld.

Toxandria kwam nog tot twee gevaarlijke voorzetten, die gedragen door de wind, naast de tweee paal belandden, maar het was vooral onder leiding van Frank, die voor ontzettend veel rugdekking zorgde, dat De Zwaluw de tent dicht hield. Tien minuten voor tijd kreeg De Zwaluw een leesmap die al helemaal doorgenomen is (uitgelezen) kans op de 5-1. Bas werd onderuit gehaald door de Toxandria-captain, welke gefrustreerder was, omdat het niet liep (met zijn team). Bas ging zelf achter de bal staan en schoot de bal naar de hoek, maar de Toxandria doelman wist met een uitstekende redding de bal uit het doel te tikken. Balen voor Bas, die even later nog een kans kreeg, maar de Toxandria doelman kwam door goed keeperswerk als winnaar uit de strijd.

Winnaar!
Even later was er een flipperkast voor het doel van Toxandria, nadat eerste doelman in de weg lag, werd Kris zijn poging van de lijn gehaald, door een sliding. Al had dit feestje sowieso niet doorgegaan, omdat er buitenspel geconstateerd was. Toch mocht De Zwaluw 4 feest gaan vieren, want het verliet na het fluitsignaal van Piet die deze zeer sportieve wedstrijd perfect aanvoelde en leidde, als winnaar het duel.

31 maart werd eindelijk gewonnen door de mannen van Bert, die deze zondag vanaf minuut één de bovenliggende ploeg waren, de tactiek pakte briljant uit en een ieder haalde zijn niveau of steeg daar boven. Goed, het sportieve Toxandria had waarschijnlijk een complete off-day, De Zwaluw won dikverdiend. Om een MVP aan te wijzen, kan men wakker gaan liggen, want iedereen ging met een zeven of hoger het veld. Geweldig gewoon! Deze overwinning kan niemand meer afpakken, nu lekker ballen en hopen dat wekelijks met afdoende mankracht het seizoen verder voortgezet kan worden. Te beginnen aanstaande zondag thuis tegen degelijke middenmoter DSV, een onbekende ploeg voor De Zwaluw. 

De Zwaluw 4
Tim Hendriks©; Chiel Morren(46. Marc Hoesen), Mark Bovenkerk, Johan Zwaans; Job Tijssen, Leon Hoesen(85. Chiel Morren), Frank van Elst, Dennis Verwoert; Leon Kerstens (65. Michel Jansen), Bas van den Boogaard en Kris van den Bogaard

Overigens

  • Johan bedankt voor het meedoen
  • Moest De Zwaluw 4 dus lang op de eerste zege wachten, de laatste overwinning dateerde van 6 mei 2018.
  • Moet soep voordat ie opgediend wordt eerst geroerd worden. 
  • Liet het volgende de spelers gelukkig onberoerd, het was namelijk shoppingnight op de outlet in …..roermond
    Statistieken Zwaluw 4 seizoen 2018-2019  
       
    Doelpunten  
1 . Kris van den Bogaard 5
2 . Bas van den Boogaard 4
3 . Ivo Broekmeijer 2
4 . Dennis Verwoert 1
    Chiel Morren 1
    Harm Miggiels 1
    Mark Bovenkerk 1
       
    Assists  
1 . Kris van den Bogaard 4
2 . Bas van den Boogaard 2
    Leon Hoesen 1
    Tim Hendriks 1
    Chiel Morren 1
    Michel Jansen 1
« ga terug
Kombi Bouwmaterialen Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Evelien Spar Boere Atlantic Power Van Alem Fotografie Security Art Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Van Neerven Sport