Efficiëntie en prachtgoals bezorgen Zwaluw 4 nederlaag

Senioren — Gepubliceerd op 22 november 2018 19:40 door Anne Menting

Na de teloorgang tegen Vios 38 2 met 0-8, waar we ons de moeite hebben bespaard om dit te verslaan. Immers heeft die tegenstander niets in deze klasse te zoeken en is ieder woord er een te veel. Verslagen zonder verslag noemt men dat ook wel. Enige hoogtepunt vorige week was de opmerking vooraf van Bert, toen Bas aangaf in de krat bidons te missen, waarop Bert tegen Bas aangaf hij ook weleens kansen mistte. Buiten dat stonden er 2 verschillende soorten hoekvlaggen op het veld en was het positief te zien dat Guus alle in goede banen had geleid.

Deze zondag mocht De Zwaluw 4 naar Sint Hubert om te spelen tegen de plaatselijke DWSH’18 5. Jawel een nieuwe fusievereniging, waarbij het 5de team Sint Hubertenaren herbergt. Bert wist vooraf te vertellen dat er een neutrale scheidsrechter via een poule uit Uden was aangesteld. Op een bevroren trainingsveld werd een korte warm-up gedaan, waarna het voetbal spektakel kon gaan beginnen.  Vlaggoloog van vandaag was Leon, alias ‘Heijnie’.

Binnen een paar minuten stond De Zwaluw al achter. Een bal kon niet worden weggewerkt en een DWSH’r pikte de bal op en schoot oog-in-oog met Tim binnen. Hierna bleef De Zwaluw positief knokken voor iedere meter en voetbalde zeer verdienstelijk mee. Het kreeg nog wat kansen, maar via Michel en Dennis werd er niet gescoord. Even later was het wel raak, voor de thuisploeg. Een bal bleef hangen en een aanvaller schoot de bal vanaf rand 16 kiezelhard via de onderkant lat binnen. Prachtig doelpunt en De Zwaluw stond nu 2-0 achter. Het ging naar voren en knokte steeds en was voetballend niet minder, misschien wel beter dan de thuisploeg. De thuisploeg kreeg nog een tweetal kansen, maar binnen een 5-tal seconden wist Tim 2x met een redding kwaad te verhinderen. 

(Tekst gaat door onder de foto)

Er waren er nog maar tien
Toch werd het voor rust 3-0. Wederom een ongelukkige goal. Chiel kon er net niet meer bij en moest zijn tegenspeler laten lopen. Deze schoot de bal voorlangs, maar doordat Mark de bal nog aanraakte verdween deze buiten bereik van de kansloze Tim in de lange hoek. Even later kwam de thuisploeg met 10 te staan, omdat een zoveelste overtreding op Michel werd bestraft. De vrije trap van Frank ging echter over. Michel had hierna nog moeten scoren, kapte naar zijn linker en zag de bal geblokt worden door de uitstekend keepende doelman van de thuisploeg. Ivo transformeerde van rechtsback naar linksbuiten, speelde een bal over zijn tegenstander heen, haalde uit, maar zijn poging belandde in de opvangnetten.  Met 3-0 werd de rust bereikt. 

Tevreden coach
Bert was zeer tevreden over zijn team, wat terecht baalde van de ongelukkige goals, maar gewoon goed stond te voetballen. Hierna gaf Bert aan nog ene documentaire te hebben gekeken, waar hij de lachers mee op zijn hand kreeg.  Na rust werd de man-meer situatie nog even uitgebuit en kwam er een Oeffeltse treffer. Uit een corner van Kris raakten diverse ledematen de bal, maar naar alle waarschijnlijk was het de schouder van Ivo die zorgde dat de bal over de doellijn rolde. 3-1 en De Zwaluw ging er weer in geloven. Helaas was deze stand (te) snel voorbij. Uit een ingooi was De Zwaluw allesbehalve scherp en schoot de ingevallen linksbuiten van de thuisploeg met een knap schot de bal via de binnenkantpaal tegen de andere paal binnen. 

Terug bij af
De marge was weer 3 en De Zwaluw was weer terug bij af. Het bleef aanvallen, maar Kris kreeg de bal niet voorbij de keeper. Aan de andere kant was het wel raak. Uit een vrije trap die bleef hangen, kopte een speler vanaf een meter of 13 de bal met een boog over de spartelende en verkeerd opgestelde Tim heen. Waar zijn tegenstander was? Job begon aan een solo, maar had daarbij de pech dat zijn medespeler het shirtje van Job graag aan zijn collectie wilde toevoegen. De nummer 10 van De Zwaluw was niet af te stoppen en de Sint Hubertenaar kon inrukken met een gele prent. Gastspeler Thijs kwam nog een keer mee op stomen en ging de 16 in en werd gevloerd. Resultaat penalty voor De Zwaluw, welke door Mark uitstekend werd binnengeschoten. 

Wondergoal
Uit een lange bal van achteruit werd de mooiste goal van de middag gemaakt, wederom de linksbuiten die vooral opviel door zijn irritante gedrag (dit in tegenstelling tot zijn faire en sportieve teamgenoten) nam een bal vanaf 25 meter ineens op de pantoffel en ramde de bal in het dak van doel. In de absolute slotfase had Michel de 6-3 nog kunnen en misschien wel moeten maken. Hij had een gehele vrije doortocht vanaf de middellijn richting de doelman van de thuisclub, omspeelde deze, moest naar buiten en zag zijn poging alsnog gekeerd worden door de doelman. Dit had de uitslag wat dragelijker gemaakt dan deze nu was. Even later had de uitstekende scheidsrechter voor het laatst gefloten.  

Zeker niet kansloos
De Zwaluw verloor met 6-2 zonder echt kansloos te zijn. Het creëerde kansen, maar in tegenstelling tot DWSH wat uit 8 kansen 6x raak trof, wist De Zwaluw uit 10 (redelijk tot grote) kansen slechts 2 treffers te maken, hiermee is gelijk het manco van de ploeg opgesomd. Het heeft in 7 wedstrijden 8 goals gemaakt en 37 goals moeten slikken. Dan zit het achterin niet goed, maar voorin wordt weinig gescoord. Er wordt echter afdoende gecreëerd. En natuurlijk als je onderin staat dan zit het al niet mee en dat was deze zondag ook zo. Instelling was goed, echter factor geluk en op sommige momenten concentratie (ballen inschatten gaat hele seizoen al niet zo, zo) bepalen nu de stand. Echter moet gezegd worden tegen een hoger geplaatst team, waar alles wel meezit, is het positief te zien dat er gewoon mee gevoetbald kan worden.

Laten we de efficiënte van DWSH maar eens tot ons nemen en hopen op betere tijden. De wijze waarop vandaag gestreden werd, biedt afdoende hoop. Thijs bedankt voor het meespelen. 

Statistieken De Zwaluw 4 seizoen 2018-2019

Doelpunten  
Ivo Broekmeijer 2
Bas van den Boogaard 1
Dennis Verwoert 1
Chiel morren 1
Harm Miggiels 1
Kris van den Bogaard 1
Mark Bovenkerk 1
Assists  
Kris van den Bogaard 2
Leon Hoesen 1
Tim Hendriks 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwaluw 4
Tim Hendriks©; Ivo Broekmeijer, Mark Bovenkerk, Chiel Morren,  Marcel Hoesen (55. Job Thijssen); Job Thijssen(46. Thijs Lamers), Marc Hoesen, Frank van Elst, Dennis Verwoert; Michel Jansen en Kris van den Bogaard

 

« ga terug
Hoofdsponsor Van Alem Fotografie Kersten Assurantiën Evelien Spar Boere Security Art Atlantic Power Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie