Eerste prijs MO17 in 2020

Jeugd — Gepubliceerd op 13 januari 2020 17:30 door Willem Bardoel

Al enige jaren wordt er voor de jeugd een “wintertoernooi” georganiseerd bij voetbalclub Alverna. Afgelopen zaterdag was het zover en waar gevoetbald wordt zijn de meiden van De Zwaluw/Achates MO17. 

De MO17??? Ja, klopt het staat er echt. Voor degene die het niet helemaal gevolgd hebben, afgelopen najaar speelden deze meiden nog in de MO15 competitie en zijn daar glorieus kampioen geworden (dat kan niemand ontgaan zijn). Vanwege het aantal dispensatiespelers, maar vooral om met wat meer weerstand te gaan voetballen is besloten om een leeftijd categorie hoger te spelen en om de uitdaging echt aan te gaan.

Dan ook maar gelijk in de eerste klasse. Wie verzint er nou zoiets? Om toch eens te kijken hoe de meiden ervoor staan, gelijk maar ingeschreven voor het Wintertoernooi MO17 in Alverna en jawel, met het verzoek om tegen de teams uit de eerste klasse te mogen spelen. Wie verzint er nou zoiets? En omdat je dan toch in de MO17 voetbalt, moest er bij aankomst wel even naar de jongens getoeterd en gezwaaid worden, maar dit terzijde (Wie verzint er nou zoiets?)

1) SVHA - De Zwaluw/Achates (1-0)
SVHA MO17 uit Herveld/Andelst is in de najaarscompetitie tweede geworden in de tweede klasse MO17 en spelen nu ook in de eerste klasse. In de eerste minuten werden onze meiden behoorlijk overrompeld door een team dat fysiek en voetballend sterk was. Door ons aarzelend begin en “wat gebeurd er nou?” kregen we al snel een goal tegen (1-0). Het was al snel duidelijk dat er anders gevoetbald werd dan we gewend waren. Maar het zou De Zwaluw/Achates brigade niet zijn als zij zich zomaar weg lieten spelen. Gedurende de wedstrijd werden onze meiden sterker en deden volwaardig mee. Kansen ontstonden over en weer, maar gescoord werd er niet meer. 

2) De Zwaluw/Achates-Woezik (1-2)
Woezik was weer een apart hoofdstuk, een team dat kampioen is geworden in de eerste klasse en voorheen in de jongenscompetitie voetbalde. Een goed voetballende ploeg, behendige speelsters met veel snelheid. Maar ondanks het overwicht van Woezik, lieten onze meiden zich niet zomaar het kaas van de boterham eten. Bente onze debuterende keepster hield ons hierbij met zo nu en dan het nodige kunst en vliegwerk knap in de wedstrijd. Toch kwam Woezik op een 0-1 voorsprong, maar met het nodige doorzettingsvermogen werd de tegentreffer (Isabelle) gescoord (1-1). Helaas, kort daarna scoorde Woezik hun winnende treffer (1-2) en was de kaas toch nog weg (verkeerd gewisseld, coach?... komt gelukkig maar zelden voor). 

3) De Zwaluw/Achates-UHC (2-2)
In de derde wedstrijd stonden we op kunstgras tegen UHC uit Hernen. Tegen dit team konden wij zelf beter het spel maken. In deze wedstrijd hadden wij de betere mogelijkheden, maar werd het toch een spannende wedstrijd. Onze meiden kwamen op voorsprong doordat Rayva een voorzet op fabuleuze binnenschoot. Maar ook hier wist de tegenstander op gelijke hoogte te komen. Door een eigen goal van UHC kwam De Zwaluw/Achates fortuinlijk op voorsprong. En of de duvel ermee speelde scoorde UHC een derde treffer, maar dit keer voor hun in het goede doel. Waarbij de weg naar het doel wel erge open werd gelaten (waarbij de achterhoede dacht dat het wel heel duidelijk buitenspel was. Heeft onze vlaggenist wat uit te leggen?) 

4) De Zwaluw/Achates-UHC (1-0)

De laatste wedstrijd van de middag speelden we wederom tegen UHC om de derde en vierde plaats. De wedstrijd gaf eenzelfde beeld. De Zwaluw/Achates was de betere ploeg en kwam via een mooie kapsolo van Maud (waarbij zij vond dat ook de keepster op de doellijn voorbij gespeeld moest worden) op een 1-0 voorsprong. Ondanks het goede spel van onze meiden werd er niet meer gescoord. In de laatste minuut werd het nog spannend toen zowel hun spits als onze Mees elkaar tegen de vlakte werkten. De scheids zag hier een strafschop in. Maar op advies van onze goed oplettende vlaggenist werd het toch een vrije trap net buiten de zestien. De vrije trap belandde voor ons gelukkig op de lat en kon Bente de rebound eenvoudig vangen. Dit was ook het einde van de wedstrijd en konden we de beker voor de derde plek in ontvangst nemen. Een leuk toernooi en een goed begin van 2020!

Kortom een goede vuurdoop voor de aankomende competitie, waar uit een ander of meerdere vaatjes getapt moet worden. Als MO17 in de eerste klasse, we zullen het beleven (niet 1 maar twee stapjes omhoog, wie verzint er nou zoiets?) wordt in ieder geval een nieuwe uitdaging, waarbij de meiden wederom zullen groeien in de competitie. Ik zie wel aanknopingspunten.

Tekst en foto's: Patrick Knops

« ga terug
Security Art Van Alem Fotografie Spar Boere Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Evelien