Eerste prijs jubileumsjaar De Zwaluw

Jeugd — Gepubliceerd op 22 januari 2018 19:15 door Willem Bardoel

Toen diverse Oeffeltenaren net thuis waren gekomen van een geslaagde pronkzitting, en vele anderen nog op één oor lagen, stonden de spelers en leiders van De Zwaluw JO13-1 al vroeg op. Op Zaterdag 20 januari om 7:45 uur moest er verzameld worden bij het voetbalveld voor een wintertoernooi bij Alverna.

Met de slaap nog in de ogen arriveerden de jongens op het sportpark van Alverna. De velden lager er prima bij, dus daar kon lekker gevoetbald worden. De tegenstanders waren allemaal onbekende namen voor ons, dus was niet precies duidelijk welke tegenstand JO13-1 kon verwachten.

Na een goede warming-up begon om 8:45 uur de eerste wedstijd tegen Alverna JO13-1. Het was even wennen maar al snel kwam JO13-1 goed in de wedstrijd. Echter het scoren bleef een lange tijd uit, maar eindelijk in de laatste drie minuten werd twee keer gescoord zodat de eerst wedstrijd met 2-0 gewonnen werd.

De twee volgende wedstijden tegen Woezik en ESA waren voor de jongens van De Zwaluw een makkie, dus deze wedstijden werden dan ook met ruime cijfers gewonnen. Toen kwam de wedstrijd tegen Angeren JO13-1. Zij hadden ook nog alles gewonnen dus De Zwaluw JO13-1 moest volop aan de bak. Met kansen over en weer was het een spannende wedstijd. Maar gelukkig maakten Oeffelt de enige en beslissende treffer, zodat ook deze wedstijd winnend werd afgesloten. De buit was bijna binnen, er moest slechts nog (minimaal) gelijkgespeeld worden tegen Lunteren.

De energie begon op te raken, maar gelukkig scoorden de blauwwitten ook in deze wedstrijd, waardoor ook de laatste wedstrijd winnend werd afgesloten. Het feest kon beginnen en met de beker in ons bezit gingen de jongens weer terug naar Oeffelt. Jongens, nogmaals, proficiat met deze mooie overwinning.

Tekst: Ronny Graat

Van Neerven Sport Hoofdsponsor Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Evelien Kapsalon Annemarie Spar Boere Atlantic Power Security Art