Eenvoudige overwinning Achates/De Zwaluw MO15

Jeugd — Gepubliceerd op 24 september 2019 16:15 door Anne Menting

Zaterdag 21 september begon de competitie voor de MO15 met een uitwedstrijd tegen het combinatieteam Vianen Vooruit/HBV MO15. De meiden van Vianen/HBV kwamen allen uit de MO13 en moesten duidelijk nog wennen aan het grote veld. Bij de gasten (wij dus) stond dit keer Daniëlle in de goal en Rene mocht dit keer i.p.v. Rob de vlag hanteren.

Na een wat rommelige warming up, (dit kan beter meiden, lekker zonnetje?) begon keurig op tijd de wedstrijd. De meiden van Achates/de Zwaluw MO15 starten enigszins aarzelend, maar namen al snel het heft in handen. Er volgende enkele kleine kansen en binnen 5 minuten was het Maud die fraai voor de 0-1 voorsprong zorgde. Kort daarna was het Rayva die de voorsprong op 0-2 bracht. Vianen/HBV kwam zo nu en dan er wel uit, maar omdat ook de verdediging goed stond leidde dit niet tot grote kansen. Het zou een makkelijk nazomers voetbalmiddagje worden. Mees G. scoorde met een fraai afstandschot de 0-3 en Geertje tekende voor de 0-4. Voor de rust was het wederom Maud die achterhoede en keeper het bos in stuurde en de stand op 0-5 bracht. Tijd voor de thee.

Tekst gaat verder onder de foto

MO15-In-De-Lucht

Na de rust gaf de wedstrijd eenzelfde beeld, alhoewel Vianen/HBV de keeper had gewisseld. Hierdoor kwam er een speelster in het veld te staan, waar we toch moeite mee hadden om haar af te stoppen. Kansen waren er genoeg om er dubbele cijfers van te maken (ijsje?), maar de ballen raakten lat, paal of vlogen net langs. Verder was buitenspel ook nog een dingetje vandaag. De vlagger van Vianen/HBV heeft nog een lamme arm. Toch werd er nog gescoord. Rayva zette de 0-6 op het scorebord en Isabelle had het slot akkoord met de 0-7. Verder een prima prestatie van Daniëlle die haar goal schoon (en dus de 0) wist te houden. Ondanks de grote achterstand bleven de meiden van Vianen/HBV toch door voetballen (geen hangende kopjes) en bezorgde onze achterhoede toch de nodige moeilijke momenten.

(Het heeft meerdere appjes gekost om het scoreverloop boven water te krijgen. Dit kan beter supporters, lekker zonnetje? De coach had een goed excuus, afstand tussen dug-out en goal was nogal groot zonder contactlenzen).

De volgende tegenstander NWC (Asten) /Someren MO15 ontvangen wij 28 september (13.30 uur) thuis in Ottersum. Nooit eerder ontmoet, dus geen idee wat ons dan te wachten staat. Kom kijken!!!

Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Security Art Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Atlantic Power Spar Boere Evelien Kapsalon Annemarie Autoservice VDB