Doelpuntrijke overwinning in Oss

Senioren — Gepubliceerd op 03 december 2017 18:05 door Willem Bardoel

Een troosteloze aanblik op het sportpark van SV Ruwaard. Druilerig weer, met regelmatig wat regendruppels, een handjevol toeschouwers, nou vooruit enkele handjes vol en 22 deelnemers voor een wedstrijd in de vijfde klasse.

De Zwaluw, met grensrechter Hans van Tits die wéér voor De Zwaluw actief was (wind en regen trotserend), was natuurlijk favoriet voor deze middag. Immers Ruwaard stond/staat bekend om de vele doelpunten die ze tegen krijgen, maar van onderschatting mocht geen enkele sprake zijn. De Zwaluw ging goed van start en was duidelijk de bovenliggende partij. Toch kwam het aanvankelijk niet verder dan enkele schoten van buiten "de zestien".

In de negentiende minuut probeerde Jarno Kosman de keeper te testen, zijn afstandsschot werd tenauwernood gered en Stan Geurts was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Hierna kreeg De Zwaluw diverse kansen om de score uit te breiden, helaas werden deze jammerlijk gemist.

Oppassen voor de counter
De Zwaluw was oppermachtig en SV Ruwaard kwam nauwelijks in het stuk voor. Toch kwam het via een perfecte counter op 1-1. De linksachter van SV Ruwaard kon vrij opstomen richting doelman Minten en liet deze doelman kansloos op zijn perfecte schot/lob.

Nauwelijks twee minuten later was het toch weer De Zwaluw die op voorsprong kwam. De goed leidende scheidsrechter zag een overtreding in het strafschopgebied, die door velen niet werd gezien omdat het oog bij de bal was, waarna Willem van Haren de toegekende strafschop feilloos benutte. De wederom prima spelende Rick Maassen was drie minuten daarna niet egoïstisch en legde de bal panklaar voor Willem van Haren die de 3-1 aantekende.

Trio aan grensrechters
SV Ruwaard had in de rust hun grensrechter gewisseld en de nieuwe grensrechter vlagde nogal wat keren heel opzichtig niet correct. De scheidsrechter ging verhaal halen met als resultaat dat de tweede grensrechter de vlag erbij neer gooide. De derde grensrechter mocht zijn opwachting maken.

De elfde minuut na rust kwam de 4-1 tot stand. Joep Fredrix wist met een slimme pass Willem van Haren te bereiken en diens voorzet werd door Merijn Elbers tot doelpunt gepromoveerd. Een prima lopende aanval en mooie combinatie. Nadat Joep Fredrix in het strafschopgebied op onrechtmatige wijze onderuit werd gehaald, was het wederom Willem van Haren die scoorde en hiermee zijn aantal op drie bracht.

De Zwaluwtoeschouwers, toch zo'n dertien toeschouwers en in ruime meerderheid aanwezig ten opzichte van SV Ruwaard (!), maakten zich nog op voor een monsterscore, maar SV Ruwaard stak hier toch een stokje voor. Een ver afstandsschot betekende de 5-2.

Supertrio
De helaas afscheid nemende trainer Nabuurs vond het de hoogste tijd voor wat veranderingen en vernieuwingen en er werd een "vers" trio spelers ingebracht. Dit leverde als snel wat kansen op. De ingevallen Harm Thielen wist de goed spelende Youri Geurts te bereiken die zo, in navolging van zijn broer, ook een doelpunt op zijn conto kon bijschrijven. Vlak voor het eindsignaal werd een onoplettendheid door SV Ruwaard net voor tijd afgestraft waardoor de eindstand op 6-3 werd bepaald.

Zes doelpunten tegen SV Ruwaard is niet slecht, toch werden er nog de nodige kansen gemist en drie tegendoelpunten is toch echt te veel tegen deze tegenstander. Het spel was heel acceptabel en de spelvreugde spatte er vanaf. Volgens welingelichte bronnen (volgens Hans Geurts) was dit de enige wedstrijd in de klasse zodat we weer wat naar boven opschuiven.

Volgende week thuis tegen SCV. Oh ja supporters: let op de aanvangstijd volgende week: KWART OVER TWEE.

Tot dan.

Tekst: Arno van Haren

Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Evelien Security Art Hoofdsponsor Van Neerven Sport Van Alem Fotografie Spar Boere Atlantic Power