Diepe buiging voor deze kanjers!

Informatief, Algemeen, Senioren — Gepubliceerd op 11 juni 2019 20:40 door Anne Menting

Onze Alpe d'Huzes zit er op. En wat was het gaaf om mee te maken! Alle doelstellingen die wij, de Wortels uit Oeffelt, hadden zijn behaald. En nog meer dan dat.

Wat ruim een jaar geleden begon als idee is uiteindelijk 6 juni ook afgerond. Meer dan €14.000,- hebben we opgehaald voor het KWF! Mede dankzij vele bijdragen uit Oeffelt. Zelfs tot na het evenement kwamen donaties binnen. Gaaf! Want het uiteindelijke doel van Alpe d'Huzes is het werven van donaties voor onderzoek ter bestrijding van kanker. De ziekte en haar gevolgen waarmee wij allemaal, meer of minder direct, zijn geconfronteerd.

En wij, Harm Miggiels, Maurice Kuijpers, Jeroen Martens, Jos van Asten en Paul van Asten, hebben beloofd voor deze giften een tegenprestatie te leveren - zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez te beklimmen. Rennend of per fiets. 6 juni was het eindelijk zo ver.

Alpe D'huzes foto

Eindelijk, want de afgelopen 6 maanden is er serieus getraind om dat deel van de afspraak zo goed mogelijk in te vullen. Dat betekende trainen op de loopband of fietsen in de buurt van Berg en Dal of nog verder. Om maar zo veel mogelijk het idee van Alp te benaderen. Trainen ging goed, maar toen weer enkele dagen voor dé dag in Frankrijk aankwamen werd direct duidelijk dat deze berg op geen enkele manier te vergelijken is met onze eigen Oeffeltse omgeving... Ontzag en zenuwen toen we de eerste keer naar boven reden...

Na de eerste verkenningsrit werd dit gelukkig minder. Maar werd ook duidelijk hoe vreselijk pittig 1 keer omhoog klimmen is. En dat gold zowel voor de renners als de fietsers. Maar de zenuwen maakten daarna ook plaats voor zin. Hier hadden we voor getraind!

Op de dag zelf mocht de wekker al om 2:20 rammelen. Maar dat was niet echt nodig, iedereen was al wakker... Pasta of yoghurt naar binnen en in de auto naar de start voordat de weg werd afgesloten. Startschot half 5. Donker en mistig maar wel lekker om eens een paar keer te knallen. En dat is gelukt! Allemaal hebben we ons doel gehaald of zelfs overtroffen. Jos kwam zelfs als 2e hardloper boven! Net als Jeroen heeft hij 3 keer rennend de berg bedwongen. Echt top! Ook voor de fietsers Maurice, Harm en Paul was het een geweldige dag. Klimmen en dalen en dat dan 4 of 5 keer. Wat we gewenst hadden of zelfs meer. Meer dan 12 uur bezig, iedereen is tot het gaatje en verder gegaan. Zoals beloofd.

De hulp en steun van familie, vrienden, collega's en bekenden heeft daar zeker bij geholpen. Velen hebben ons via de Alpe d'Huzes app gevolgd, of zijn zelfs naar Frankrijk gekomen. Woensdag middag was zelfs een heel terras (cola!) gevuld met Oeffeltse Wortels en supportende familieleden. Met een heel speciale dank voor Maaike en Henny, vrouw en zwager van Jeroen. Zij hebben ons in de voorbereiding en zeker op de dag zelf enorm geholpen. Direct na de finish stond de bouillon, brood, pasta en fruit direct klaar. De hele dag door, ook in de ochtendkou, stonden zij de hele tijd klaar. Geweldig!

Bezweet, uitgeput en een hele ervaring rijker werd de dag en daarmee onze Alpe d'Huzes missie afgesloten. Nogmaals dank aan iedereen voor zijn of haar support, in welke vorm dan ook!

Tekst: Paul van Asten

Evelien Kombi Bouwmaterialen Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Autoservice VDB Security Art Kersten Assurantiƫn Atlantic Power Van Alem Fotografie Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.