De Zwaluw zet Astrantia opnieuw eenvoudig opzij

Senioren — Gepubliceerd op 13 mei 2018 20:10 door Willem Bardoel

Na donderdag Astrantia thuis verslagen te hebben moesten onze blauw-witte mannen vandaag naar Middelaar om opnieuw tegen Astrantia te strijden. Vooraf was het voor De Zwaluw duidelijk: niet onderschatten.

Astrantia kreeg hulp van de scheidsrechter die een onschuldige handsbal tot strafschop promoveerde. Na vijf minuten kwam Astrantia voor doordat de toegekende strafschop feilloos werd binnengeschoten.

Even, ja heel even, was De Zwaluw even uit hun doen. Maar na een zeer goede actie van Merijn Elbers, wiens schot nog gekeerd werd door de Astrantia-doelman, was Boyd van Sambeek er als de kippen bij om de rebound via de binnenkant paal binnen te schieten. Dezelfde Boyd van Sambeek ging na 35 minuten goed door op de linkervleugel en bediende de inlopende Dirk van Tilburg op maat. Dirk had weinig moeite om de bal vanaf rand zestienmeter prima in de hoek te plaatsen: 1-2.

Wedstrijd gespeeld
Net voor rust wist Harm Thielen met een perfecte steekbal Boyd te bereiken die op geweldige wijze de bal in de touwen joeg. De wedstrijd leek net voor rust beslist: 1-3.

Toen nog geen vijf minuten na rust Harm Thielen goed doorging en de 1-4 binnenschoot was het eigenlijk wel over en uit voor beide partijen. Astrantia kwam nauwelijks tot gevaarlijke aanvallen en De Zwaluwaanvallers waren af en toe te lief voor elkaar door goede mogelijkheden toch nog door te geven aan een medespeler. Dit getuigt wel van de enorme eenheid welke binnen het team is ontstaan na, u leest het goed, DE ACHTSTE OVERWINNING OP RIJ.

Nacompetitie
Pinksterzaterdag(!) is de volgende wedstrijd voor De Zwaluw 1. Het ontvangt dan Gassel, dat al een periodetitel op zak heeft. Daarna volgt nog de uitwedstrijd tegen SCV, waarna we ons wellicht toch nog op kunnen gaan maken voor een tweetal nacompetitiewedstrijden.

Tellen, mitsen, maren, als dan, het is een feit: het hangt gewoon van de komende twee wedstrijden af en wellicht ook nog een beetje van de uitslagen bij andere wedstrijden. Ander feit is dat bij tweemaal winst de nacompetitie behaald is.

Allez les bleus,

Arno van Haren

Spar Boere Security Art Evelien Atlantic Power Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Hoofdsponsor Van Alem Fotografie