De Zwaluw wint weer eens

Senioren — Gepubliceerd op 08 april 2018 19:15 door Willem Bardoel

De Zwaluw moest vandaag aantreden tegen WHV, de ploeg die ook in hun thuiswedstrijd liet zien aardig te kunnen ballen. Binnen één minuut was het al raak voor WHV: een te korte terugspeelbal van Martijn Moers werd door één der WHV-aanvallers genadeloos afgestraft. 0-1 dus in de allereerste minuut!

De Zwaluw had de schrik te pakken en kwam niet tot acceptabel voetbal. Geluk had de Oeffeltse ploeg toen een kopbal van WHV op de lat belandde. Daarmee zou de wedstrijd al aardig beslist lijken.

Uit het niets
WHV was duidelijk de betere ploeg en De Zwaluw kwam tot niets. Maar ook uit het niets werd het 1-1. Een blunder achterin bij WHV werd door, voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis startende, Boyd van Sambeek op koelbloedige wijze afgerond. Een zeer onterechte 1-1 stond daarmee wel op het scorebord. WHV leek niet van de wijs gebracht te zijn en met een werkelijke sublieme vrije trap trof het rond de 30e minuut doel: 1-2.

De Zwaluw kreeg even daarna ook een vrije trap te nemen en aanvoerder Willem van Haren had goed afgekeken hoe WHV het deed: zijn vrije trap belandde buiten bereik van de doelman in de hoek van het doel en daarmee werd de 2-2 ruststand bereikt.

Geen zomers potje
Ondanks de hoge temperatuur bleven beide teams in de tweede helft strijden voor meer. En opnieuw was het WHV dat het betere van het spel had in de aanvangsfase van de tweede helft. En toch was het De Zwaluw dat ondeugend de voorsprong nam. Harm Thielen zag zijn inzet nog tegen de paal komen, de bal kwam op de zestien meter bij Willem van Haren terecht, die met zijn "mindere" linkse de keeper het nakijken gaf.

Toen Martijn Moers even later Boyd van Sambeek in staat stelde zijn tweede van de middag te maken, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Geknoei in de achterhoede, in plaats van weg is weg, voetballend de oplossing zoeken, leverde de 4-3 op. Daarna was het nog even billen knijpen maar De Zwaluw behaalde, na een aantal teleurstellende resultaten, weer eens een overwinning.

Donderdag Sint Hubert uit, dat verraste door van GVV te winnen, de ploeg die afgelopen donderdag nog te goed bleek voor onze Zwaluwmannen.

Tot donderdag in Sint Hubert.

Allez les bleus,

Arno van Haren

Van Neerven Sport Atlantic Power Hoofdsponsor Kapsalon Annemarie Spar Boere Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Security Art Evelien