De Zwaluw werkt met nieuw coronaprotocol

Algemeen — Gepubliceerd op 16 oktober 2020 11:00 door Dominique Pichel

Naar aanleiding van de dinsdag (13 oktober) aangekondigde nieuwe coronamaatregelen van het kabinet zijn de volgende regels bij en voor onze voetbalvereniging vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur van kracht. Dit in aanvulling op het eerder gecommuniceerde coronaprotocol van De Zwaluw.

Bekijk hieronder het vernieuwde Corona protocol.

• De komende vier weken worden er geen competitiewedstrijden meer gespeeld. Dit geldt zowel voor de jeugd als voor de senioren. Wanneer en hoe de (beker)competities zullen worden hervat, is nog niet duidelijk.

• Door personen vanaf 18 jaar mag er ook niet getraind worden in teamverband. Dit geldt helaas ook voor spelers van de Onder 19 die 18 jaar of ouder zijn; spelers jonger dan 18 kunnen wel trainen.

• Door de jeugdteams mag getraind worden. Hierbij wordt het reguliere trainingsschema aangehouden. Er hoeft voor spelers tot en met 17 jaar onderling geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. Het is toegestaan om op zaterdag een extra training te houden. Ook is het toegestaan om een oefenwedstrijd tegen een ander jeugdteam van De Zwaluw te spelen.

De combiteams (ST Hapse Boys/De Zwaluw en ST De Zwaluw/Hapse Boys) mogen samen trainen. Uit informatie van de KNVB blijkt dat een combiteam wordt gezien als een team van één vereniging. Ook deze teams kunnen derhalve volgens het reguliere schema trainen.

• Voor de spelers van de combiteams die vanuit Oeffelt naar Haps rijden voor de trainingen is het voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om in de auto een mondkapje te gebruiken.

• Bij de trainingen of onderlinge oefenwedstrijden zijn géén toeschouwers toegestaan. Ouders moeten hun kinderen op de parkeerplaats afzetten en daar weer ophalen.

De kleedlokalen en de kantine zijn gesloten, behalve voor: (a) het pakken en terugzetten van de trainingsmaterialen, alleen de train(st)er betreedt het gebouw; en voor (b) het gebruik van een toilet (alleen indien echt noodzakelijk). Dit betekent dat iedereen in trainingskleding naar het sportpark komt (niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de training), na de training direct naar huis gaat en thuis doucht.

Het bestuur van De Zwaluw gaat uit van ieders medewerking, want alleen samen krijgen we het virus onder controle. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Kijk voor de meest gestelde vragen over het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal op de site van de KNVB.

Atlantic Power Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Evelien Kombi Bouwmaterialen Autoservice VDB Security Art Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport