De Zwaluw viert kermiszondag met zege

Senioren — Gepubliceerd op 08 oktober 2018 14:10 door Dominique Pichel

De Zwaluw is naar de tweede plek geschoten in de vijfde klasse F. De Oeffeltse equipe bekroonde kermiszondag namelijk met een zege. Het duel met Fiducia werd een grote schiettent, ware het niet dat drie (!) afgekeurde treffers de Oeffeltse carrousel enigszins vroegtijdig deed stoppen: 3-0.

De formatie van trainer Dennis Kroes spoelde zo op eigen veld een kater weg. Een week eerder verspeelden de Oeffeltenaren namelijk nog onnodig twee punten bij Astrantia (2-2). Na de kermiszege op Fiducia uit De Rips is GVV’57 nog de enige ploeg die hoger staat op de ranglijst. De koploper uit Grave heeft negen punten uit drie duels. 

Solide defensie
Op sportpark Hogehoek heerst De Zwaluw tot op heden deze competitie. Net als in het openingsduel met Holthees-Smakt (4-0) werd ook tegen Fiducia simpel gewonnen. Beide keren hield De Zwaluw de nul. Dit keer moest doelman Stijn Jansen daar ook handelend voor optreden. Overigens wel pas in de slotfase, toen de wedstrijd al lang en breed beslist was.

De solide defensie wordt ook gestoeld door veel aanvallende kwaliteiten, zeker voor het niveau van de vijfde klasse, dat werd tegen Fiducia wel weer duidelijk. Omdat die kwaliteiten van verschillende spelers komen, verkeert De Zwaluw in een luxepositie. Zo moest Willem van Haren (vorig jaar nog clubtopscorer en aanvoerder) dit keer net als Bram Coenen op de bank beginnen. 

Visitekaartje
Vervangers Rick Maassen en Milan Haerkens gaven bij hun eerste basisplaats van deze competitie allebei hun visitekaartje af. Spits Milan bereidde onder meer de eerste twee doelpunten voor. Nadat hij in vrije positie over had gekopt, schonk hij linksbuiten Boyd van Sambeek twee niet te missen kansen. Beide keren bleef Van Sambeek koel: 2-0. 

Omdat doelpunten van Merijn Elbers en Rick Maassen – die samen met Harm Thielen een prima (voetballend) blok op het middenveld vormde – afgekeurd werden, was het bij rust slechts 2-0. In de tweede helft controleerde De Zwaluw de wedstrijd, het laatste halfuur met Willem van Haren in de ploeg. De getergde invaller deed van zich spreken door op aangeven van schaduwspits voor de 3-0 te zorgen. Daarmee zorgde hij voor het slotakkoord van een degelijke Oeffeltse pot en het startsein van de laatste kermisdagen. 

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Security Art Spar Boere Van Alem Fotografie Autoservice VDB Atlantic Power Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Evelien Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.