De Zwaluw verspeelt titelkansen

Senioren — Gepubliceerd op 12 april 2019 17:05 door Dominique Pichel

De Zwaluw moet het kampioenschap uit zijn hoofd zetten. Na de kansloze nederlaag tegen Elsendorp (0-4) van donderdag staat de ploeg van trainer Dennis Kroes vierde in de vijfde klasse F, op zes punten van koploper SCV'58. Het bereiken van de nacompetitie is het nieuwe doel.

De Zwaluw gaf tegen Elsendorp niet thuis. Al na een kwartier openden de gasten de score. Sylvan Kuijpers strafte een slechte opbouw van De Zwaluw genadeloos af. Dat het 1-0 bleef, was aan doelman Stijn Jansen te danken. De goalie redde meermaals bekwaam. De thuisploeg kwam tot slechts enkele pogingen van afstand, onder meer een geblokt schot van Rick Maassen.

In de tweede helft gaf De Zwaluw de wedstrijd binnen een mum van tijd helemaal uit handen. Na vijftig minuten was het namelijk al 0-3. Eerst drukte Dick de Bruijn af nadat een voorzet niet goed werd weggewerkt, daarna trof Koen van de Boogaard doel uit een hoekschop. Nadat Siebe Verhoeven verzuimde om De Zwaluw terug te schieten in de wedstrijd, maakte De Bruijn de 0-4. De doelpuntenmaker kreeg bij het juichen overigens zijn tweede gele kaart, vanwege provoceren van de tegenstander.

De Zwaluw heeft nog altijd goede papieren om de tweede periode te winnen, daarbij is de ploeg inmiddels wel afhankelijk van Sambeek dat twee punten meer heeft.

Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Evelien Security Art Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Hoofdsponsor Atlantic Power Spar Boere