De Zwaluw verslaat ook SVS

Senioren — Gepubliceerd op 25 februari 2019 15:45 door Dominique Pichel

De Zwaluw heeft ook het tweede competitieduel na de winterstop gewonnen. De Oeffeltse formatie boekte zondag een benauwde maar verdiende zege bij SVS Stevensbeek: 2-3. Roel Graat maakte in de tweede helft de winnende treffer voor de ploeg van scheidend trainer Dennis Kroes.

De Zwaluw zette zo de reeks zonder puntverlies voort. Al drie maanden hebben de blauwbroeken niet verloren of gelijk gespeeld in de vijfde klasse F. Dat in die tijd door de vele afgelastingen er maar drie competitiewedstrijden op het programma stonden, is slechts een klein detail. Door de winstserie heeft De Zwaluw ook plots weer alles (zelfs het kampioenschap) in eigen hand.

Tegenslag
Ons vlaggenschip etaleerde op het hobbelveld in Stevensbeek pas na rust zijn kwaliteiten. Dat moest ook wel gezien de stand. De Zwaluw stond na een matige eerste helft met 2-1 achter. Al voor die 45 minuten kreeg de ploeg een tegenslag te verwerken. Linksback Martijn Moers viel in de warming-up uit met een bovenbeenblessure, rechtsback Jarno Kosman was geschorst.

De Zwaluw kwam bij SVS nog wel op voorsprong. Boyd van Sambeek scoorde uit een vrije trap van Willem van Haren met een halve volley. Nadat Geert Jans uit een corner voor de gelijkmaker had getekend, kregen de gasten twee dotten van kansen op de 1-2. Captain Merijn Elbers en vleugelspits Stan Geurts faalden echter oog-in-oog met doelman Dolf van Dinter.

Kansen
SVS’er Harm Franssen was wél doeltreffend. Hij krulde een vrije trap van pakweg achttien meter fraai over de muur, eerder in de wedstrijd had hij minder succes. Toen spatte zijn doelpoging van ongeveer dezelfde afstand uiteen op de lat.

De Zwaluw rechtte in de tweede helft de rug en creëerde de ene na de andere grote mogelijkheid. Slechts tweemaal werd een kans ook echt tot doelpunt gepromoveerd. Merijn Elbers bleef tien minuten na rust wel koelbloedig en maakte zo de 2-2, invaller Roel Graat zorgde even later voor opluchting aan Oeffeltse kant door me een schuiver in de verre hoek voor de 2-3 te tekenen.

Topper
De Zwaluw staat er zodoende redelijk goed op. ’t Urst heeft evenveel verliespunten als koploper SCV’58, maar wel twee duels minder gespeeld. In de derde wedstrijd na de carnaval wacht de topper tegen de lijstaanvoerder uit Velp in Oeffelt. In de duels ervoor stuit De Zwaluw op DWSH’18 en Menos. Zondag is geen speelronde.

Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Hoofdsponsor Security Art Atlantic Power Spar Boere Kapsalon Annemarie Evelien