De Zwaluw: tweemaal Astrantia in vier dagen

Senioren — Gepubliceerd op 09 mei 2018 15:40 door Dominique Pichel

De droom van De Zwaluw lijkt met de week realistischer te worden. Door zes zeges in successie - met het ongelooflijke doelsaldo 33-9 - is de Oeffeltse formatie in de vijfde klasse G opgeklommen vanuit de grijze middenmoot naar de derde plaats. Die plek lijkt aan het einde van de rit goed voor nacompetitie om promotie naar de vierde klasse.

Donderdagmiddag volgt meer duidelijkheid daarover. Dan is namelijk de winnaar van de tweede periodetitel bekend. Als grote favoriet Gassel die prijs pakt (én tweede wordt in de algehele stand) dan is de derde plek op de ranglijst genoeg voor het behalen van de play-offs.

De Zwaluw heeft de derde plaats allerminst binnen. Met nog vier duels te gaan, hijgen buurman VIOS’38 (ook 42 punten, maar slechter doelsaldo), Toxandria (41 punten) en Odiliapeel (41) ons eerste elftal in de nek. Of de vierde plaats in de stand ook toegang geeft tot de nacompetitie heeft te maken met de derde periode. Daarin doet De Zwaluw ook bovenin mee. Het elftal van trainer Patrick Nabuurs staat met 12 punten vierde achter Toxandria (15 punten), Gassel en GVV’57 (beide 13 punten). 

Volgt u het nog? Tot het einde toe zal het in ieder geval nog spannend zijn. Voor De Zwaluw rest maar één ding: elke wedstrijd winnen en eind mei kijken wat de punten hebben opgeleverd. Je rijk rekenen heeft (op dit moment) geen zin. De laatste serie begint met een tweeluik tegen Astrantia: op Hemelvaartsdag thuis, drie dagen later uit in Middelaar. 

Bekijk hier de selecties van het Hemelvaartsprogramma.

« ga terug
Security Art Spar Boere Evelien Atlantic Power Kersten Assurantiƫn Hoofdsponsor Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie