De Zwaluw staat voor finale

Senioren — Gepubliceerd op 07 juni 2019 22:00 door Dominique Pichel

De Zwaluw staat voor de wedstrijd van het jaar. Bij het treffen met Olympia Boys op pinkstermaandag staat namelijk een ticket voor de vierde klasse op het spel. Zo kan ons eerste elftal op één middag het hele seizoen goedmaken door de felbegeerde promotie binnen te halen.

De Zwaluw geldt wel als underdog tegen Olympia Boys. De opponent uit Ommel speelde dit seizoen, net als twee jaar geleden, een niveau hoger dan ’t Urst. Op de slotdag in de vierde klasse F ontliep die ploeg directe degradatie (door zelf te winnen wipte het van de laatste naar de voorlaatste plaats). 

In vorm
Ook ons vlaggenschip is met een goed gevoel uit de competitie gekomen. Door vier overwinningen op rij, met in de laatste speelronde de knappe derbyzege op VIOS’38 (2-1), greep De Zwaluw de derde periodetitel in de vijfde klasse F (en zo dus een plaats in de play-offs). Dat de titel al maanden uit het zicht is, doet er nu niet meer toe. 

Zo kan het voor spelers Jarno Kosman (naar lager team) en Rick Maassen (naar Vitesse’08) een onvergetelijk afscheid worden. Net als voor Dennis Kroes overigens. De trainer die De Zwaluw al na één jaar verlaat kent een uitstekende reputatie in de nacompetitie. Hij promoveerde drie keer met zijn laatste twee clubs, tweemaal via de play-offs: in 2015 met Vianen Vooruit naar de derde klasse, vorig jaar met Berghem Sport naar de tweede klasse.

Twee bussen
Naast de ervaring van de trainer buigt De Zwaluw bij Fiducia in De Rips, die accommodatie is als ‘neutraal terrein’ aangewezen, op de nodige support. De club reist namelijk met twee bussen naar sportpark De Blaarpeel: een spelersbus én een supportersbus. Daarbij komen de fanatieke fans die met de auto (of fiets) zullen afreizen. U komt toch ook? 

Overigens speelt niet alleen De Zwaluw 1 op tweede pinksterdag, ook De Zwaluw 3 (uit bij SCV’58 4 in Velp). De veteranen treden zaterdag al aan tegen Holthees-Smakt. Bekijk hier de selecties van deze wedstrijden.

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Evelien Van Alem Fotografie Kombi Bouwmaterialen Van Neerven Sport Spar Boere Security Art Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.