De Zwaluw staat voor eerste echte test

Senioren — Gepubliceerd op 27 september 2019 17:30 door Dominique Pichel

De Zwaluw reist zondag vol vertrouwen af naar Milsbeek. Tegen de Noord-Limburgse ploeg moet de spetterende competitiestart van vorige week, thuis tegen SCV’58 (4-0), een vervolg krijgen. De Oeffeltenaren verdedigen op het sportpark aan de Zwarteweg zelfs de koppositie van de vierde klasse H, een niveau waar de blauwwitten jaren alleen van konden dromen.

Een betere rentree in de vierde klasse kon De Zwaluw zich dan ook niet wensen. Maar pas ná de eerste wedstrijd in deze competitie in twaalf (!) seizoenen wacht de eerste echte test. Milsbeek is namelijk niet een promovendus zoals SCV, maar een elftal van de gevestigde orde. Zo speelde de club in het seizoen 1996/1997 voor het laatst in de vijfde klasse.

Na uitstapjes in de derde en zelfs tweede klasse is Milsbeek weer terug in de vierde klasse. Met toch ook wel andere ambities. Waar de club eerst ervaren spelers van buitenaf haalde, gooien de roodzwarten het nu over een andere boeg. Zo kent het elftal van trainer Robert Theunissen, de opvolger van Danny Claassen, veel talenten uit eigen opleiding.

Milsbeek hoopt dit seizoen, na twee jaar op rij als elfde te zijn geëindigd, mee te doen met de subtop. Bij de seizoensopening werd van titelkandidaat Constantia maar ternauwernood verloren: 1-0. Milsbeek zal zondag gebrand zijn op revanche. De Zwaluw is gewaarschuwd.

De selecties voor alle seniorenwedstrijden van komend weekeinde zijn hier te vinden.

Kersten Assurantiƫn Spar Boere Kombi Bouwmaterialen Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Evelien Autoservice VDB Atlantic Power Security Art Van Alem Fotografie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.