DE ZWALUW PROMOVEERT NAAR VIERDE KLASSE

Senioren — Gepubliceerd op 11 juni 2019 16:30 door Dominique Pichel

De Zwaluw heeft de felbegeerde promotie naar de vierde klasse eindelijk binnen. Op pinkstermaandag rekenden de Oeffeltenaren in de nacompetitiefinale af met Olympia Boys in De Rips: 0-2. Het was zo vijf keer scheepsrecht in de play-offs, na de verloren nacompetities van 2012, 2015, 2017 en 2018. 

De Zwaluw keert zodoende na de zomer terug naar de vierde klasse, het niveau waar de club in het seizoen 2007/2008 voor het laatst actief was.

Twee bliksemschichten van Boyd van Sambeek waren in de nacompetitiefinale voldoende voor promotie. De linksbuiten profiteerde na een halfuur van defensief gestuntel bij Olympia Boys, na een corner van die ploeg notabene. Vlak voor tijd gooide Van Sambeek de wedstrijd in het slot na doorjagen op de keeper van de opponent uit Ommel. 

Naast Van Sambeek was ook doelman Stijn Jansen belangrijk. De keeper redde een paar keer bekwaam, bij een schot van John Janssen in de 26ste minuut en in de tweede helft bij een poging van rechtsbuiten Marijn van Bussel. Al met al bracht het teamwork, met de sterk spelende Sam Raap en Harm Thielen als kartrekkers, de promotie. 

Ook de supporters hadden daarbij hun rol, want in grote getale (onder meer met een bus van Les Bleus) waren ze aanwezig op De Blaarpeel in De Rips. Zo stond een hele zijde helemaal vol met De Zwaluw-fans, plus de fanatieke jeugd achter de goal van de tegenstander. Zo waren daar blauwwitte fakkels en galmde het ‘Allez les Bleus’ vanaf de kant, net als het ‘Wij gaan promoveren’.

Na de wedstrijd werd het feest gewoon voortgezet. Eerst bij Fiducia, vervolgens in de bus(sen) terug, even bij rivaal VIOS’38 (dat ook promoveerde) en tot slot in de kantine en op de platte kar. 

Foto’s: Ed van Alem en Frans Reijs.

 

Foto's toegevoegd op 11 juni 2019 16:43

« ga terug
Kapsalon Annemarie Security Art Atlantic Power Spar Boere Kombi Bouwmaterialen Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Evelien Autoservice VDB Van Alem Fotografie