De Zwaluw ontsnapt tegen DWSH'18 (+ video)

Senioren — Gepubliceerd op 05 november 2018 17:05 door Dominique Pichel

De Zwaluw heeft ook de vierde thuiswedstrijd in een overwinning omgezet. Na zeges op eigen veld tegen Holthees-Smakt (4-0), Fiducia (3-0) en SVS (4-1) werd zondag DWSH'18 in Oeffelt verslagen: 2-1. Daardoor blijft de ploeg van trainer Dennis Kroes meedraaien in de top van de vijfde klasse F.

De zege op DWSH was zwaarbevochten. De Zwaluw maakte pas in de slotfase het verschil, op het moment dat de fusieclub uit Sint-Hubert en Wilbertoord met tien man stond (rode kaart van Job van der Straaten na een tackle van achteren op Jarno Kosman). Harm Thielen werd matchwinnaar. De middenvelder tikte een voorzet van Boyd van Sambeek binnen. 

In de eerste helft had DWSH nog brutaal de leiding genomen. Na drie kansen voor De Zwaluw - onder meer een bal op de paal van Harm Thielen - sloegen de gasten toe. Rody van Abel haalde hard uit van de rand van het strafschopgebied: 0-1. 

In de tweede helft stelde De Zwaluw orde op zaken. Merijn Elbers tekende met een kopbal uit een hoekschop van Rick Maassen voor de gelijkmaker. Voordat Van der Straaten rood kreeg en Thielen de winnende treffer maakte, trof Stan Geurts nog de lat. In de absolute slotfase maakte doelman Stijn Jansen een cruciale redding op de inzet van Frank Thelosen.

De Zwaluw staat door dit resultaat derde op de ranglijst. De achterstand op koploper GVV'58 is twee punten, nummer twee SCV'58 heeft evenveel punten maar een duel tegoed. 

« ga terug
Atlantic Power Van Alem Fotografie Spar Boere Van Neerven Sport Evelien Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Hoofdsponsor Security Art