De Zwaluw ondanks overwicht niet langs Merselo

Senioren — Gepubliceerd op 08 april 2019 19:00 door Willem Bardoel

Op de eerste voetbalzondag van april mocht De Zwaluw uit spelen tegen de enige nog "nieuwe" tegenstander in deze competitie SV Merselo. Een dus nog onbekende ploeg voor de manschappen van Dennis Kroes. Alhoewel, geheel onbekend is ook niet waar, want deze ploeg dong twee jaar geleden ook mee naar de titel in de vijfde klasse.  Onder een prachtig zonnetje, maar met een verraderlijk aanwezige wind over het veld werd begonnen aan de wedstrijd. Zou op sportpark de Vloet, deze wind ook invloed gaan hebben?

In de eerste helft begon De Zwaluw sterker dan de thuisploeg, maar na een minuut of tien zette dit zich om. Natuurlijk, De Zwaluw had de wind tegen en Merselo vol mee, het bepaalde wel het spelbeeld. Merselo was feller, won de duels en had het meeste balbezit zonder echt tot directe grote kansen te komen, daar veel ballen naar voren een tikkeltje te hard waren en gedragen door de wind over de achterlijn rolden. Als ze niet over de achterlijn gingen, was het de uitblinkende Sam, die mede door de verraderlijke aanwezigheid van de wind een dagtaak had aan het dichtlopen van gaten, waarop het voorwaartse spel vastliep.

Op achterstand
De Zwaluw kwam er voetballend niet optimaforma uit en werd afgetroefd door de thuisploeg. Merselo kreeg nog een goede kans na een prima actie van een van de verdedigers, maar zijn balletje breed bereikte geen medespeler. Na een ruim half uur spelen slaagde een counter van de thuisploeg. De bal werd breed gelegd en van dichtbij wist een speler binnen te werken. 1-0 en op dat moment een terechte stand. Hierna probeerde De Zwaluw het weer en de eerste kans was in de 44ste minuut. Stan kopte uit een uiterst lastige positie over.

Na rust werd een ander De Zwaluw verwacht, zeker gezien de omstandigheden. Wie uit in Beugen er bij was, weet wat er bedoeld wordt. Toen zagen we ook twee verschillende helften. Zou dat deze zondag ook zo zijn?

Het begin na rust was nog aarzelend en Merselo had nog een mogelijkheid, maar daarna kroop De Zwaluw volledig uit de schulp. Bij een onthutsend zwakke opbouw van achteruit werd de bal naar Willem gespeeld, die goed het overzicht hield en Merijn een niet te missen kans bood. 1-1 en De Zwaluw geloofde er weer in en ging weer met vol beleving spelen. Duels werden gewonnen en de wind werd goed gebruikt.

Zo kreeg even later Merijn de ideale mogelijkheid op de 1-2, maar hij schoot van dichtbij tegen de keeper, die, het moet gezegd, uitstekend redde. Buiten een perfect getimed schot van de Limburgse linksbuiten, die door Stijn knap uit de bovenhoek werd getikt, had Merselo weinig meer in te brengen en De Zwaluw drukte door. Merijn schoot even later vanuit een corner tegen de paal en zo ging De Zwaluw door met aanvallen.

Kruising
In de 72ste minuut kreeg Merijn de bal aangespeeld op ongeveer 30 meter van de goal, wat volgde was werkelijk fenomenaal. Merijn kapte naar binnen, voorzag zichzelf van nog meer vrijheid en haalde uit en de bal belandde diagonaal met een boog over de kansloze doelman in de verre kruising. Een prachtig doelpunt van de Zwaluw-captain, die hiermee De Zwaluw op een dan verdiende voorsprong zette. Even later dacht De Zwaluw een penalty te krijgen, maar de uitstekende leidende scheidsrechter gaf een vrije trap net buiten de zestien. Hieruit kwam gevaar, maar de Merselo doelman wist met een redding een treffer te voorkomen. De Zwaluw kreeg nog een vrije trap, maar Willem schoot de bal rakelings naast.

De Zwaluw leek de drie punten mee te nemen, maar de treffer viel aan de andere kant. De rechtsbuiten drong door in de zestien en schoot met een verraderlijke stuit richting doel. De bal caramboleerde terug het veld in en een Merselo-speler was sneller dan alles en iedereen van De Zwaluw, 2-2. De laatste paar minuten waren spannend, maar De Zwaluw scoorde niet meer.

Een wedstrijd die uit twee verschillende helften bestond, had gewonnen kunnen en misschien wel moeten worden, door de Zwaluw-mannen. Helaas de factor geluk, welke donderdag in Sint Hubert wel aanwezig was, was vandaag niet aanwezig. Niet getreurd, er is niks aan de hand, dinsdag lekker trainen en kans op revanche, door aanstaande donderdag 3 punten tegen Elsendorp te pakken. Nog steeds strijd De Zwaluw volle bak mee en is alles nog mogelijk!

Tekst: Tim Hendriks
Foto's: Frans Reijs

Foto's toegevoegd op 10 april 2019 18:58

Security Art Van Alem Fotografie Hoofdsponsor Van Neerven Sport Evelien Spar Boere Atlantic Power Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn