De Zwaluw neemt talentvolle Thoonen over van JVC Cuijk

Senioren — Gepubliceerd op 02 mei 2021 19:40 door Dominique Pichel

De Zwaluw heeft na Jesse van Raaphorst en Tom Willems een volgend talent vastgelegd voor volgend seizoen: Jeroen Thoonen. De verdediger komt over van de jeugd van JVC Cuijk. “Jesse, Tom én Jeroen waren de drie targets die we voor ogen hadden. Geweldig voor de club en de selectie dat zij alle drie voor De Zwaluw hebben gekozen”, reageert trainer Michel van de Venn.

Thoonen is derdejaars student Human Technology op het Rijn IJssel college in Arnhem. Hij speelt vanaf de Onder 14 bij JVC Cuijk (in totaal vijf seizoenen). Met JVC heeft de voetballer uit Sint Agatha in de tweede, derde en vierde divisie gespeeld.

Thoonen traint al enkele weken mee met de selectie. Hij geeft aan dat de sfeer op en rondom de club hem heeft overtuigd voor vierdeklasser De Zwaluw te kiezen. “Er spelen veel vrienden van mij bij het eerste elftal, verder is het een jonge groep met veel potentie.”

Trainer Michel van de Venn: ,,Jeroen ambieert een aanvallende rol. Al wordt hij door zijn spelinzicht en rust aan de bal vaak gebruikt als centrale verdediger.”

Spar Boere Security Art Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kombi Bouwmaterialen Evelien Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Atlantic Power Autoservice VDB