De Zwaluw naar finale nacompetitie

Senioren — Gepubliceerd op 27 mei 2019 16:20 door Dominique Pichel

De Zwaluw is één wedstrijd verwijderd van promotie naar de vierde klasse. De ploeg van trainer Dennis Kroes plaatste zich zondagmiddag voor de nacompetitiefinale (op pinkstermaandag tegen Olympia Boys), door met 2-1 van rivaal VIOS’38 te winnen en zo op het allerlaatste moment de derde periodetitel van de vijfde klasse F te bemachtigen.

Op voorhand was het al een bijzonder fraai affiche. De laatste wedstrijd van het seizoen, De Zwaluw tegen VIOS, de nummer 3 tegen 2. De kleuren blauw en wit tegen geel en zwart, twee voetballende teams, een burenstrijd. De Zwaluw wist dat het met een zege de periodetitel zou pakken. VIOS had bij een overwinning nog kampioen kunnen worden. 

Onder perfecte omstandigheden (mooie grasmat, goede scheidsrechter en ruim 200 toeschouwers) was De Zwaluw gelijk de betere ploeg. Desondanks kwamen de buren uit Beugen in de 8ste minuut op 0-1. Een afgeslagen bal werd door Benjamin Til vol op de pantoffel genomen. Keeper Stijn Jansen zat er nog wel aan, maar kon niets doen aan het geweld. 

Bijzonder fraai
De Zwaluw rechtte zijn rug en in de 19de minuut was de stand weer gelijk. En op wat voor een manier. Na goed veldspel werd Remco Mooren de hoek in gestuurd. Zijn afgemeten voorzet werd al vallende bijzonder fraai binnengekopt door Stan Geurts: 1-1. Voor De Zwaluw het credo om door te gaan. Nog geen vijf minuten later werd het 2-1. Een slimme, vlug genomen vrije trap van Boyd van Sambeek, werd door Willem van Haren de zestien van VIOS in gelopen. Diens poging werd geblokt, maar de bal kwam voor de voeten van de scherpe Merijn Elbers, die met een geplaatste schuiver scoorde. 

Daar waar De Zwaluw in de eerste helft verdedigend niets weggaf (en nog een aantal mogelijkheden kreeg om de voorsprong uit te breiden) leek de thuisploeg het na rust even kwijt te zijn. De defensie kreeg het zwaar te verduren, zo moest Stijn een keer handelend optreden. Rond de 70ste minuut ging de Beugense dadendrang liggen en leek het duel dood te bloeden, niet dat er slecht gevoetbald werd, want beide teams brachten ook in de tweede helft aardig spel op de mat. 

Penaltysituatie
Vervolgens redde Stijn nog één keer knap bij een één-tegen-éénsituatie, was De Zwaluw nog een paar keer gevaarlijk met corners en ging VIOS-aanvoerder Thomas Jenniskens in de laatste minuut naar de grond in de Oeffeltse zestien. Waar waar heel Beugen een penalty verwachtte, besliste de zeer goed leidende scheidsrechter Vissers anders.  Een aantal minuten later was het voorbij: de vreugde was enorm in het ‘Les Bleus’-kamp. De Zwaluw haalde immers de periodetitel en had de plek in de nacompetitie binnen. 

Nu op naar de nacompetitie. Naar die ene wedstrijd, op tweede pinksterdag om 14.30 uur. Tegenstander is Olympia Boys uit Ommel. Op een nog nader te bepalen locatie. Nog een keer vlammen, de vierde klasse lonkt en afgaande op de laatste duels zit het met de vorm goed en kan er met vertrouwen naar deze wedstrijd toegeleefd worden. Allez les Bleus! 

Tekst: Tim Hendriks.

« ga terug
Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Spar Boere Van Neerven Sport Van Alem Fotografie Evelien Security Art Autoservice VDB Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F.