De Zwaluw naar de nieuwe koploper

Senioren — Gepubliceerd op 08 februari 2019 19:55 door Willem Bardoel

Vorige week ging SCV'58, dat bijna de hele eerste seizoenshelft bovenaan staat, onderuit tegen DWSH'18. De concurrenten wisten te profiteren van deze misstap. Holthees/Smakt passeerde de Velpse club en mag zich de nieuwe trotse koploper noemen. Ook voor De Zwaluw gloort er nu weer hoop op een betere klassering. Maar daarbij begint het natuurlijk eerst met de eigen wedstrijden winnen. Holthees/Smakt - De Zwaluw is daarom een erg belangrijke topper.

De Zwaluw 2 moet zondag vroeg op. De aftrap van de uitwedstrijd tegen Vitesse'08 3 is al om 09:45 uur. Deze wedstrijd was ook het openingsduel van de competitie voor beide teams. De mannen van Henri Lamers wisten destijds te zegevieren. Gaat datzelfde in de eerste officiële wedstrijd in 2019 ook lukken?

't Derd is als herbstmeister de winterstop in gegaan. De Blauwwitten hebben in de titelstrijd GVV'57 4 als grootste concurrent, dat twee verliestpunten minder heeft. Een goede competitiehervatting is van groot belang om GVV'57 onder druk te blijven zetten. Op papier moet dat zondag niet zo'n worden, maar op papier worden geen wedstrijden gewonnen. UDI'19 12 - De Zwaluw 3 begint ook gewoon op 0-0, en er zal gestreden moeten worden voor drie punten.

Voor De Zwaluw 4 zijn de rollen volledig omgedraaid. Met de rode lantaarn in de hand, treden de spelers van Bert Franssen aan tegen het hooggeklasseerde HRC'27 2. Positief gezien, valt er niets te verliezen en alleen maar te winnen. De punten zouden erg welkom zijn, want één puntje tot nu toe is wel wat magertjes.

De Zwaluw 5 - DSWH'18 3 is een duel tussen twee middenmoters. Verschil is er wel in de vorm van de twee teams. 't Vijfd won de laatste drie wedstrijden, terwijl de tegenstander van dit weekend de laatste twee duels onderuitging. De eerste ontmoeting werd ook gewonnen door De Zwaluw.

Voor Dames 1 staat De Zwaluw VR1 - Holthees/Smakt VR1 op het affiche. De eerste wedstrijd van dit seizoen, waarin beide teams elkaar al troffen, was het een spannende strijd. De Zwaluw won met 2-3! Wordt het nu weer zo spannend?

De veteranen spelen op zaterdagavond in de zaal.

Bekijk hier de selecties.

Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Evelien Spar Boere Van Alem Fotografie Hoofdsponsor Security Art Atlantic Power Kapsalon Annemarie