De Zwaluw krijgt lesje in effectiviteit

Senioren — Gepubliceerd op 12 november 2019 17:40 door Willem Bardoel

Het was al lang geleden dat Achilles Reek sparringpartner was van De Zwaluw, maar deze zondag stond de wedstrijd tegen de nummer twee op het programma. Het eerste half uur speelde De zwaluw uitstekend en de weer teruggekeerde Rinze bood Boyd een goede kans, maar zijn poging ging over. Niet veel later ging tot tweemaal toe een bal net naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant moest Koen al gauw zijn klasse tonen op een schot van afstand, maar was even later kansloos op een schitterende volley, welke in de lange hoek verdween. Pal voor de rust kwam Achilles Reek uit het niets op een 0-2 voorsprong. Een domper voor De Zwaluw dat die het niet meer te boven kwam.

Na rust werd het door geklungel 0-3 en was de ban gebroken. Achilles, wat de beschikking had over een paar goede voetballers, speelde het makkelijk uit. De Zwaluw restte niets dan hard werken en het moet gezegd worden, de instelling was wederom prima. Het is jammer dat de verkregen kansen in het eerste half uur geen doel troffen, want met een voorsprong was het een hele andere wedstrijd worden. Maar daar kopen we niets voor. Volgende week is ons vlaggenschip vrij en kan iedereen hopelijk weer bijkomen en herstellen om daarna er weer vol tegenaan te gaan. 

Onze vrouwen speelden deze zondag thuis tegen DWSH’18 Vrouwen 1 en speelden een hele goede eerste helft. Onder 19 speelster Maud van Tienen maakte een prachtige goal. Ondanks het goede spel werd er lang niet gescoord door de dames. De vreugde aan de zijde van de dames was dan ook erg groot toen Tyra Broeren er vlak voor rust 2-0 van maakte.

Na rust zakte de dames wat in en middels twee doelpunten kwam DWSH’18 langszij. De hoofden gingen niet omlaag, maar omhoog en de welkome veerkracht zorgde dat de dames terugkwamen in de wedstrijd. Lysanne Cremers mocht een kwartier voor tijd aanleggen vanaf elf meter en faalde niet. Hiermee kwam de 3-2 op het bord en was de overwinning binnen. Een goede zege van ons vrouwenteam. Grote smet op het sportieve duel was een vervelende botsing waardoor de ambulance moest komen voor een speelster van DWSH, gelukkig hoefde zij niet met de ambulance mee. 

De Zwaluw 3 speelde thuis tegen het hoog geklasseerde Vitesse’08 5 en kwam binnen zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Jeroen de Wit. Nog voor rust wist Harm Miggiels uit een penalty te scoren, waarna Vitesse op 2-1 kwam. Na rust was er een ontketend De Zwaluw te zien en wisten Harm Miggiels, Thijs Lamers (Krol) en clubtopscoorder Milan Haerkens het net te vinden. Ondanks enkele goede reddingen moest invaller doelman Andy van Elst nog een keer capituleren op een inzet van de uitploeg. Derhalve boekte Zwaluw 3 een uitstekende 5-2 zege. 

Zwaluw 5 had het lastig deze zondag, een zwaar veld, omstandigheden die tegen zaten (al was er iemand deze zondag op tijd) en tegen zichzelf spelende maakte het er niet eenvoudiger op. Tegenstander HBV 4 wist tot vier maal toe te scoren, De Zwaluw 5 kwam een paar keer terug, maar stond aan het eind van het duel toch met lege handen. De gehele doelpunten productie kwam deze zondag van Ruud Maas. Eindstand 3-4

Onze veteranen kwamen zaterdag in actie tegen de leeftijdsgenoten van het Oploose Excellent. Tegen deze sterke tegenstander werd knap gelijk gespeeld met 2-2. Doelpunten kwamen van Wout van den Born en Felix Hermens. 

De Zwaluw 2 had een baaldag en Zwaluw 4 een vrije ronde i.v.m. het oneven aantal ploeg in hun poule. 

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Spar Boere Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Security Art Atlantic Power Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Evelien Kombi Bouwmaterialen