De Zwaluw kan Elsendorp op afstand zetten

Senioren — Gepubliceerd op 16 november 2018 18:10 door Dominique Pichel

De Zwaluw kan zondag afstand nemen van de middenmoot. De ploeg van trainer Dennis Kroes gaat op bezoek bij nummer vijf Elsendorp, dat na zeven duels drie punten minder heeft. De wedstrijd op sportpark De Dompt is de laatste voor de eerste periodetitel in de vijfde klasse F.

Theoretisch heeft De Zwaluw nog een kans om die prijs te winnen. Ons vlaggenschip staat namelijk met zestien punten drie punten achter koploper SCV'58 en twee achter GVV'57. Het Oeffeltse doelsaldo is echter verreweg het slechtste: 18-8 om 28-4 (SCV) en 23-4 (GVV).

En sowieso moet De Zwaluw eerst maar eens zien te winnen. Dat lukte in de voorgaande drie uitwedstrijden slechts namelijk maar één keer: vorige maand bij buurman VIOS'38 in Beugen (2-3). De blauwbroeken verspeelden uit punten bij Astrantia in Middelaar (2-2) en Menos in Landhorst (2-0).

De Zwaluw 2 presteert boven verwachting. Het team van trainer Henri Lamers is in de reserve vierde klasse 09 - een niveau hoger dan vorig jaar - uitgegroeid tot een moeilijk te kloppen ploeg. Ut Twed pakte negen punten in zeven wedstrijden (met een doelsaldo van 8 voor en 8 tegen).

De spelers van De Zwaluw 3 en De Zwaluw 4 kunnen carpoolen. Beide elftallen spelen zondag immers in Sint Hubert tegen fusieclub DWSH'18. De een (het derde) alleen twee uur later dan de ander. De Zwaluw 5 is het enige seniorenteam dat thuisspeelt zondag: om 10.00 uur tegen Vianen Vooruit 4.

De Zwaluw VR aast op revanche na de twee oorwassingen van de afgelopen weken: 2-9 tegen Sambeek en 0-7 tegen Vianen Vooruit. De derby tegen Olympia'18 VR2 is de ideale gelegenheid voor onze voetbalsters om zichzelf te herstellen. Voor de veteranen wacht zaterdag een thuisduel met de leefstijdsgenoten van Juliana Mill.

Bekijk hier  de wedstrijdselecties.

Atlantic Power Hoofdsponsor Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Spar Boere Security Art Evelien Van Neerven Sport Van Alem Fotografie