De Zwaluw is SCV'58 de baas

Senioren — Gepubliceerd op 18 februari 2018 21:10 door Willem Bardoel

De leeuw tegen de welp, Oeffelt tegen Velp. Het veld werkte niet mee aan een echte goede en leuke wedstrijd. Eén deel van het veld was nog redelijk bevroren. Deze zijde werd dan ook niet zo vaak bezocht. Het spel was van beide kanten niet echt grandioos.

Toch was het De Zwaluw dat na twaalf minuten de eerste kans kreeg: een corner werd door Rick Maassen net over gekopt.

Helemaal niets
Zoals gezegd werd er van beide kanten niet echt goed gepresteerd. Het veldspel ging gelijk op. Maar waar De Zwaluw kwam wel tot een paar kansen kwam, kwam SCV de eerste helft tot helemaal niets. Zo belandde een prima pass van Rick Maassen bij Stan Geurts, zijn inzet werd echter gekeerd door de goed keepende doelman van SCV.

Indrukwekkend
Ja, het viel niet mee de eerste helft voor elke toeschouwer. Misschien de tweede helft meer voetbalplezier. En inderdaad, nauwelijks vier minuten in de tweede helft wist Stan Geurts met een bekeken bal zijn kans op een indrukwekkende manier te benutten. Hij brak hiermee de ban en De Zwaluw nam het ervan.

Merijn Elbers werd binnen de zestien gevloerd en Willem van Haren benutte dit buitenkansje op bekwame wijze.De 2-0 was een feit en SCV was het spoor kwijt. Toch kwam SCV na de 2-0 na de enige echte goede kans van de wedstrijd: één der SCV-voorwaartsen wist echter voor doelman Minten niet te scoren en lepelde de bal over het doel. Dezelfde doelman Koen Minten voorkwam vlak daarna de 2-1 door goed keeperswerk.

Eindelijk terug
Boyd van Sambeek mocht na 1163 minuten verstoken te zijn van Zwaluw-één voetbal zijn opwachting weer maken na lang blessureleed. Hij verving in de 72e minuut aanvoerder Willem van Haren. Boyd werd bijna meteen onnavolgbaar. In één van zijn eerste acties, hij werd op ongeoorloofde wijze onderuit gehaald en een strafschop was het resultaat. Wat we ook wel eens op de Eredivisievelden zien gebeurde ook nu: een speler van De Zwaluw liep naar de penaltystip, maar Boyd zou dit kunstje wel klaren. Zijn inzet werd echter gepareerd door de, zoals eerder gezegd, goed keepende doelman van SCV.

Twee andere Zwaluw-wissels net voor tijd, deden de tijd verstrijken zodat oud-Zwaluwtrainer (overigens in Oeffelt zeer succesvol) Jan Schaap met lege handen naar huis moest keren. En het moet gezegd worden: als er één team was wat de drie punten verdiende, dan was het De Zwaluw, het team van Patrick Nabuurs.

Volgende week Sint Hubert. Wij zijn er weer bij. (overigens zonder microfoon).

Allez les bleus.

Tekst: Arno van Haren

Atlantic Power Kersten Assurantiƫn Security Art Hoofdsponsor Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Evelien Van Neerven Sport Spar Boere