De Zwaluw heeft moeite met DWSH

Senioren — Gepubliceerd op 05 april 2019 13:15 door Dominique Pichel

De Zwaluw heeft de eerste van de zeven wedstrijden in april afgevinkt, zij het met de nodige moeite. De ploeg van trainer Dennis Kroes won donderdagavond namelijk met 1-0 bij DWSH’18 in Sint Hubert. In de slotfase waren de billen samengeknepen nadat Jarno Kosman met een rode kaart (twee keer geel) van het veld was gestuurd.

Door de uitblinkende keeper Stijn Jansen (én enige mazzel) hield het tiental van De Zwaluw drie punten over aan het bezoek op Het Breexsel. Zo voorkwam de doelman met een katachtige redding een zeker lijkend doelpunt in de rechterbenedenhoek, pakte hij enkele kopballen en bracht linksback Remco Mooren even later redding op de lijn. De Oeffeltenaren hadden verder geluk dat een handsbal in de eigen zestien geen strafschop opleverde.

(tekst gaat door onder de foto)

Het contrast met de eerste helft van De Zwaluw was groot. De gasten waren de eerste twintig minuten heer en meester. Na drie minuten stond De Zwaluw zelfs al op voorsprong. Rick Maassen schoot via DWSH’er Paul van Lith de bal in het doel: 1-0. Daarna verzuimden de blauwbroeken het veldoverwicht uit te drukken in een grotere marge, zo misten Willem van Haren, Rick Maassen, Merijn Elbers en Jarno Kosman (paal) enkele goede kansen.

De Zwaluw behoudt door de zege bij DWSH de beste papieren op de tweede periodetitel en zicht op het kampioenschap in de vijfde klasse F. Of dat na zondag ook nog zo is, is de vraag. Dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen Merselo op het programma. Die ploeg is in goede doen (twaalf punten uit de laatste vijf duels) en kon zich optimaal richten op dit duel; Merselo speelde al sinds zondag 24 maart niet meer.

De wedstrijdselecties van ons eerste elftal en die van alle andere seniorenteams zijn hier te vinden.

Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Atlantic Power Spar Boere Security Art Evelien Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Van Neerven Sport Autoservice VDB