De Zwaluw heeft makkelijke middag

Senioren — Gepubliceerd op 16 april 2018 13:45 door Dominique Pichel

De statistieken van het jubileumjaar van De Zwaluw werden zondag bij Odiliapeel (0-5) opgepoetst door drie overwinningen te behalen binnen één week. De thuiswedstrijd werd eerder met 0-2 verloren, maar dit keer beleefde De Zwaluw een gemakkelijke middag. Aan mij de eer om een verslag te schrijven vanwege de afwezigheid van onze vaste schrijver Arno en een twijfelachtige rode kaart.

De wedstrijd begon met een aantal kansen over en weer. Binnen tien minuten kreeg De Zwaluw drie corners toegewezen en kreeg Merijn de eerste grotere kans na een afgemeten pass. Odiliapeel zette hier een schot van ‘randje 16’ tegenover waarbij het leder over het doel werd geschoten én een schot op keeper Koen, die zijn goal goed verkleinde. 

Adem zoekt Dirk
Daarna pakte De Zwaluw het initiatief. Het wedstrijdbeeld was hierbij al snel duidelijk: De Zwaluw probeerde met verzorgd voetbal tot een aanval over de zijkanten te komen en Odiliapeel probeerde met name met crosspasses hun linkeraanvaller Hans Adam te bereiken. Echter was het voornamelijk zijn directe tegenstander Dirk die regelmatig vrij baan kreeg op de rechterkant om zijn spreekwoordelijke brommer te starten. 

Uiteindelijk leidde een Oeffeltse aanval tot een schot van Merijn en een mogelijkheid voor Boyd uit een corner, waarna in de 35e minuut het eerste doelpunt viel. Na een ingooi kwam de bal via een bekeken voorzet van Willem bij de tweede paal en Merijn pakte de bal ineens uit de lucht en scoorde de verdiende 0-1. Met die stand gingen beide teams rusten.

Speels gemak
Na de eerste helft volgden eerst een tweetal kleine kansen voor de thuisploeg. Een vrije trap werd in de muur geschoten en ander schot werd tegen onze keeper Koen aangeschoten. Hierna volgde eenrichtingsverkeer richting het doel van Odiliapeel. Nadat Boyd eerst zijn schot over het doel zag gaan na een combinatie met Merijn, was het daarna wel raak. Dirk leverde een fraaie crosspass af, Boyd kapte en schoot de bal in de rechter benedenhoek: 0-2. 

In de 73e minuut volgde de 0-3, doordat Willem een rebound treffend inschoot, na een schot van Merijn op de keeper. De thuisploeg had er behoorlijk de pee(l) in en dat leidde alleen maar tot meer kansen waar De Zwaluw met speels gemak mee omging. Na tien minuten omspeelde Willem de keeper na een splijtende pass van Boyd (0-4). 

Waardig afscheid
In de laatste minuten volgden nog enkele andere kansen voor de gasten. Youri zag zijn stiftje tegen de keeper belanden en Luuk zag zijn schot over gaan. Luuk beloonde zijn invalbeurt alsnog met het slotakkoord door in de laatste minuut een terugkomende bal van de paal (schot Willem) rustig binnen te tikken: 0-5. 

Een gemakkelijke overwinning voor de Zwaluwmannen deze zondag. We hopen het jubileumjaar met een goede reeks te vervolgen en zo waardig afscheid te nemen van de leiding. Allez les bleus!

Tekst: Harm Thielen. 

 
« ga terug
Atlantic Power Security Art Spar Boere Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Hoofdsponsor Evelien Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport