De Zwaluw faalt op alle fronten

Senioren — Gepubliceerd op 29 oktober 2018 16:30 door Dominique Pichel

De Zwaluw heeft een wanprestatie geleverd. In Landhorst verloren de Oeffeltenaren zondag met 2-0 van laagvlieger Menos, dat in de eerste vijf competitieduels nog geen (!) punt had gepakt. Met de blamage op sportpark De Peelvreugd werd dé kans op de koppositie van de vijfde klasse F vergooid, want ook lijstaanvoerder GVV’57 (bij Elsendorp) verloor.

De nederlaag tegen Menos was voor De Zwaluw het eerste verlies in ruim een halfjaar in competitieverband. De laatste wedstrijd waarin de blauwbroeken onderuit gingen dateerde van afgelopen seizoen bij GVV (1-0), om precies te zijn 206 dagen geleden. Daarna volgden veertien (!) overwinningen en een gelijkspel in de vijfde klasse.

Vooral de zegereeks eind vorig seizoen (tien driepunters op rij) maakte indruk. Maar zo goed als toen speelt De Zwaluw momenteel allesbehalve. Bij Menos was de ploeg zelfs geen schim meer van de succesformatie. De Zwaluw speelde op een belabberd veld zonder energie, plezier en positiviteit. Het spel was plichtmachtig en stond in groot contrast met het enthousiasme waarmee Menos acteerde.

De eerste mogelijkheden waren nog wel voor De Zwaluw, maar daarna nam Menos het heft in handen. Waar schoten van Rick Maassen, Merijn Elbers en Boyd van Sambeek geen doel troffen, scoorde Rik van den Berg wel. Tweemaal zelfs: één keer voor en één keer na de pauze. De Zwaluw stelde daar slechts een kortstonde Oeffeltse omsingeling op het einde tegenover met kansen voor Merijn Elbers, Bram Coenen en Rick Maassen.

Het is noodzaak dat De Zwaluw zijn lessen trekt uit de aanfluiting in Landhorst. Zo’n collectief falen is geen optie meer voor het elftal dat pretendeert titelkandidaat te zijn. De lat moet flink omhoog. De beleving moet worden aangewakkerd en positieve coaching moet terug, daarbij moeten sterkhouders het voortouw nemen. Succes kan immers alleen behaald worden door een team dat alles voor elkaar heeft én elkaar in de kwaliteiten benut.

Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Security Art Evelien Spar Boere Hoofdsponsor Van Neerven Sport Atlantic Power