De Zwaluw/Achates MO15 -1 bekert verder

Jeugd — Gepubliceerd op 20 september 2019 16:20 door Willem Bardoel

Het voetbalseizoen is inmiddels weer begonnen en als eerste staan de bekerwedstrijden op het programma. Een prima voorbereiding op de competitie om na een lange lome zomer weer eens actief de wei in te gaan. De meiden van De Zwaluw/Achates MO15 waren ingedeeld in de poule bij VIOS ’38, Olympia ’18 en Boekel Sport. De eerste van de poule zal verder bekeren.

De Zwaluw/Achates– VIOS’38 (7-1)
Op 31 augustus speelden we de eerste wedstrijd thuis in Ottersum tegen VIOS’38. Met toch een aantal geblesseerden op de bank, kwam Juul (JO13) ons nog versterken. Na een enigszins aarzelend begin, waar VIOS ’38 nog enige tegenstand bood, werd toch snel duidelijk dat de meiden van De Zwaluw/Achates in een korte periode beter klaargestoomd waren dan de meiden van VIOS’38. Ondanks de kansen die werden gemist, werd na de openingstreffer gestaag de score opgevoerd. De tussenstand bij rust 4-0. Ook de tweede helft was De Zwaluw/Achates MO15 de betere partij en konden dit overwicht tot een 7-1 eindstand uitbouwen (wie er allemaal eentje ingeprikt heeft ? in ieder geval Daniëlle). En Juul bedankt dat je ons hebt willen helpen. 

Olympia‘18 - De Zwaluw/Achates (0-5)
Voor de tweede wedstrijd op naar Boxmeer. Ook onze tegenstandster had nog te kampen met blessureleed, waar bij ons Mees G. en onze eigen Juul gelukkig er weer bij waren. Van Boxmeer zouden we wat meer tegenstand verwachten. Maar met een aantal trainingen en een wedstrijd achter de boeg, draaide het team van De Zwaluw/Achates als een goed geoliede machine. Met goed voetbal werden vele kansen afgedwongen, alleen bleef het scoren nog enigszins achter. Ruststand was 0-2. Olympia’18 kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit, maar dit leidde niet tot grote kansen. Maud was vandaag goed op dreef en zou uiteindelijk vier keer scoren. Mees K. zorgde voor de vijfde treffer wat ook de einduitslag zou zijn. Een goede wedstrijd van onze meiden, waar met goed combinatievoetbal veel kansen werden gecreëerd. 

BoekelSport- De Zwaluw/Achates (1-1)
De derde pot, jawel hoor Boekel Sport en weer uit. En ja, ook dit keer bleek Boekel uit lastig te zijn. En het begon al vanaf de start in Oeffelt. Hadden ze in Gennep de wegblokkades verwijderd, aan de overkant van de Maas dachten ze daar heel anders over. Het leek wel “de Brabantse zullen we de weg eens afzetten en een onmogelijke omleidingroute verzinnen dag”. Er was een on- en off-road parkoers van ruim een uur uitgezet door het achterland van Mill, Volkel en ik weet niet waar we allemaal naar toe zijn gereden. Onthouden 14 september “zwarte zaterdag” in Mill en omstreken. Uiteindelijk hebben we een half uur voor de wedstrijd Boekel terug gevonden. Na een korte wedstrijdbesprekingen en korte warming up begon de wedstrijd. 

Mees G. stond in de goal, omdat onze vaste keeper (Nick) er vandaag niet bij was hadden we afgesproken om op de helft van de tegenstander te verdedigen. Daar wou Boekel niet aan meewerken of ze hadden dat niet begrepen. We werden door de meiden van Boekel op alle fronten afgetroefd. Boekel kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong en met kunst en vliegwerk bleef het tot de rust daarbij. Geertje wist wel nog vanuit de draai met een fraai schot de kruising te raken (klinkt altijd geweldig, maar tellen doen ze nog steeds niet).

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Na de rust kwamen de meiden van De Zwaluw/Achates strijdlustiger de kleedkamer uit. De tweede helft werd het een meer gelijke strijd, waarbij stevige duels werden uitgevochten. Via een mooie combinatie tussen Isabelle en Fenna, kreeg Maud de bal en wist uit één van onze schaarse kansen te scoren (1-1). Het werd nog een erg spannende wedstrijd, waarbij Boekel echt alles uit de kast haalde om een overwinning binnen te halen. Onze meiden bleven echter knokken voor elke bal. Spannende momenten volgden met vrije trappen voor ons doel, Mees G. die als een terriër op elke bal in haar buurt afvloog (petje af) en een bal die Mees K. net voor de doellijn weg kon trappen (Mees rolde wel over de doellijn, maar ook dat telt niet). 

De opluchting was dan ook groot dat de scheids voor de laatste keer floot (1-1). Een goede en stevige pot voetbal tussen twee teams die tot de laatste minuut voor 100% de strijd met elkaar aangingen. Wedstrijden waar je als speler en als team van groeit. Deze 1-1 voelt dan ook als een overwinning en met deze stand eindigt De Zwaluw/Achates bovenaan in de bekerpoule met een beter doelsaldo dan Boekel Sport. 

Een mooi eerste resultaat van nu al een boeiend seizoen. 

De Zwaluw/Achates MO15-1
Milou, Mila, Geertje, Daniëlle, Nick, Mees , Mees, Tosca, Fenna, Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Lot en de leiding: Rob, Truus en Patrick

« ga terug
Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Security Art Kombi Bouwmaterialen Atlantic Power Spar Boere Van Alem Fotografie Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien