De Zwaluw 90 jaar: Viering deel 1

Algemeen — Gepubliceerd op 27 mei 2008 22:25 door Dominique Pichel

Afgelopen zaterdag, 24 mei, was deel 1 van de viering van het 90-jarig bestaan van onze club. Met name de jeugdafdeling liet zich van de sportieve kant zien. De meeste jeugdleden waren er al om 9.00 uur(!) op een enkeling na. Op het sportpark werden meerdere groepsfoto's gemaakt. 

Na de fotosessie volgde er een clinic onder leiding van de jeugdleiders. Verschillende oefenvormen werden 'getraind' in wedstrijdvorm. Zoals lijndribbel en afmaken op goal. Na de clinic was er voor iedereen een broodje knak en meerdere andere belegde broodjes.

De man die dit allemaal geregeld had (daarvoor dank!), Hans Geurts, stond 's middags nog met zijn De Zwaluw Onder 23 voor de onmogelijke opdracht het Gennepse Vitesse '08 te verslaan. Eén helft kon De Zwaluw Vitesse bijbenen, maar het verloor toch (afgetekend) met 1-9.In de finale van de Zilveren Zwaluw Toernooi O23 versloeg in een wedstrijd van 2x 30 min. SIOL Sambeek met 1-0. 

Hierdoor gaat de eerste Zilveren Zwaluw-schaal naar Katwijk.

Om 19.00 uur was het voetbaltheaterstuk van De Fan, 'Opkomst en Ondergang van een Voetbalkoning', de opening van een spectaculaire avond.In de voorstelling van Stichting Beleving speelde ook spelers en sponsoren van De Zwaluw mee. O.a. Arno Willems, Bas van de Boogaard, Hans Geurts en Jan van Gelder.Maar in de voorstelling was Youri Geurts toch de grote held. Een aantal foto's (van Henk Fransen) van de voorstelling kan je hier vinden. Na het theaterstuk werd er een goed feestje gevierd in de kantine. 

« ga terug
Autoservice VDB Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Evelien Spar Boere Aben Reclame Cuijk Kersten Assurantiƫn