De Zwaluw 4 pakt eerste punten van 2018

Senioren — Gepubliceerd op 12 maart 2018 18:00 door Willem Bardoel

Op de zondag van 11 maart, de dag na een bijzonder geslaagde goederen-en dienstenveiling, welke enkele lieden ook zeer intens beleefden (iets wat ook merkbaar was bij aankomst op het sportpark) vond er een Kelderklasse duel met de hoofdletter K plaats. In de reserve 6de klasse 627 speelde de nummer 12 SV Milsbeek 3 tegen nummer 11 De Zwaluw 4. Kortom een echt degradatie duel op sportpark de Zwarteweg in Milsbeek uit. 

Milsbeek uit, altijd lastig staat er met grote letters op de deur en daar is weinig van gelogen. Probeer eerst maar eens te onthouden dat je niet te hard moet rijden op de doorgaande weg, welke door de gemeente opgeleukt is met een paar flitspalen. De Zwaluw werd niet geflitst, een voorteken dat het niet flitsend aan de aftrap verscheen? Na een lange, maar lome warming up werd eenieder klaar gestoomd voor de degradatiekraker van jewelste.

Na een minuut stilte wegens het overlijden van enkele SV Milsbeek leden was het de thuisploeg die er volle bak tegenaan ging in de beginfase en druk uitoefende op de helft van de Zwaluwlieden. Na een minuut of vijf was dit voorbij en ging De Zwaluw er (ook) volle bak tegenaan en dit leverde al gelijk een paar kansen op. Door goed werk kon Tom een paar keer in stelling gebracht worden, maar slaagde er niet in doel te treffen. Bas creëerde een mogelijkheid, Mark schoot een keer, maar het kon de Milsbekenaren niet echt verontrusten. 

Na ongeveer een dertigtal minuten spelen werd Bas weggestuurd en kon de bal buiten bereik van de doelman voortikken. Tom was er als de kippen bij om de bal binnen te werken. 0-1 voor de gasten, die daarna doorgingen. Na een mindere periode van een paar minuten, waarbij van goed voetbal en strijd werd omgeschakeld naar ballen zonder bedoeling en situaties waaruit bleek dat men (in deze beide voetbalteams) zonder achtzaamheid op het veld aanwezig was, kon toch nog een keer gejuicht worden. Het was Job, die met een sublieme pass, Bas in stelling bracht. Bas wist hier wel raad mee en scoorde de 0-2. 

Een verdiende voorsprong in de verder leuke en levendige eerste helft. Met de 0-2 stand werd de rust ook gehaald, alwaar men een kop thee zonder suiker naar binnen werkte. (misschien dat ze in Milsbeek het verslag tegen Volharding hebben gelezen, alwaar het suikergehalte nogal hoog was en dit men had doen besluiten de suiker te laten voor wat het is). Bert gaf aan tevreden te zijn over de eerste helft. Waar het ook over ging in de rust. Wat doet iedereen volgend jaar? Hierna werd besloten naar buiten te treden om verder te gaan met het beleven van de voetbalsport, omdat er slaapmiddel leek te zitten in de thee. 

Sportiviteit hoog in het vaandel
Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Dat doen we dan ook maar wijselijk, want de tweede helft was onthutsend zwak. Een aflevering van de lamme tegen blinde. Milsbeek wilde wel, maar kon niet, De Zwaluw speelde zo levendig als het vogeltje dat koe heet. Voor degenen die dit spreekwoord niet kennen, de wedstrijd kabbelde rustig voort en het lukte niet meer om het tij te keren. Gelukkig waren er nog wel wat leuke (een persoonlijke aanname geen feit) situaties te melden. De sportiviteit stond bij twee teams hoog in het vaandel, dit was ook te merken aan het feit dat men elkander wilde helpen.

Zo zat er een bal vast in de struiken tegen het hek en kon de Milsbeek spits deze er niet gelijk uit halen. De flora en fauna op het hek was namelijk geen klimop, anders was hij er zo op geklommen. Het befaamde handje (bij het over een muurtje klimmen) bood soelaas, welke hij van vlagger Kris kreeg. Bas schoot een keer op doel, maar de bal stuiterde op en Bas schoot de bal in de flipperkast bestande uit (was dat jouw Seat?) Leon, Toyota Avensis, Suzuki Alto en meerder modellen die op de parkeerplek van SV Milsbeek hun rustpunt hadden. Hierbij ging Martijn als Zwaluwwissel maar de wedstrijdbal halen. Dit ook doordat de Milsbeek wissels allen kauwgom op hun stoelen hadden, en dus niet van de bank kwamen. Overigens werd dit ook in dank afgenomen door de Zwaluwlieden, omdat deze met Thinky Whinky gekleurde eenheid, ook wel lederen speeltuig genoemd, zich fijner liet trappen dan het witte betonnen blok die Milsbeek ook voor de dag getoverd hadden. 

Doelpunt bij rentree
De wedstrijd vorderde en een van de beter spelers vandaag, Bram, kwam weer het veld in. Bram zette gelijk goed druk en mocht, aangezien niemand hier behoefte aan bleek te hebben, een corner nemen. Bram schoot de corner voor en in "de zestien" stond Kris klaar om de bal in te schieten. Een geweldige rentree van de allrounder, die na ruim een jaar blessureleed, bij zijn eerste balcontact scoorde! Het gejuich was terecht en zeker gemeend. Ook heel De Zwaluw was opgelucht, want hiermee was de overwinning echt binnen. 

In de slotseconde maakte SV Milsbeek de 1-3, na slapper verdedigen aan De Zwaluw zijde. Een bal werd niet goed weggekopt en een speler ging vrij door richting Tim en schoot binnen. Hij vierde het doelpunt als een overwinning. Hierdoor slaagde De Zwaluw er niet in de nul te houden. Balen voor de verdediging en doelman Tim, die graag eens de nul hadden willen houden. Zeker ook omdat Tim’s enige tot het vermelden waardige actie was, het voorkomen van een corner, welke door een struikelpartij over de achterlijn, een duik van een meter onder de bal door opleverde en dus een ook een corner tegen. 

Maar goed, De Zwaluw won op basis van een goede eerste helft! De Zwaluw 4 mag weer iets naar boven kijken. Wanneer men een behoorlijk aantal keren naar boven scrollt, komt men aan bij de bovenste twee, waar Heijen 3 in verliespunten eerste staat. Laat dat nou net de tegenstander zijn van aankomende zondag... Kortom De Zwaluw 4 mag vol aan de bak. Uit werd, hetzij uiterst geflatteerd, met 5-0 verloren. Hopelijk kan de strijd en inzet van de eerste helft van deze zondag meegenomen worden en zondag de schade beperkt gehouden worden, dan wel aanmerking gemaakt worden op een stuntje. De bal is en blijft rond.

De Zwaluw 4
Tim Hendriks; Marc Hoesen, Mark Bovenkerk, Frank van Elst©, Marcel Hoesen; Job Thijssen, Bram Coenen (46. Ivo Broekmeijer), Dominique Pichel; Dennis Verwoert(46. Paul van Asten), Bas van den Bogaard (70. Martijn Martens) en Tom Verbroekken (75. Kris van den Bogaard)  

Overigens;

  • Was er nog iets slechter dan de tweede helft, namelijk de douches in de kleedkamer. Eentje gaf een straal tegen de muur, de anderen waren lauw en functioneerden volgens de drie-tellen regel. Na drie tellen was het water op en mocht je weer op de knop drukken. 
  • Zoals gezegd, was de tegenstander een leuk team om tegen te spelen en een invitatie voor een toernooi in Milsbeek is binnen. Voor De Zwaluw ook misschien een goede optie om dit team te inviteren voor ‘das Schwalbe Turnier’
  • Was een citaat na afloop; “ik heb nog nooit zo weinig commentaar hoeven hebben op een scheidsrechter in de Milsbeek”, waarvan akte, want de leidsman was veruit de beste man op het veld.

Tekst: Tim Hendriks

Statistieken 2017/2018  
     
  Doelpunten  
1. Bas van den Bogaard 5
2. Martijn Martens 2
3. Bram Coenen 1
  Ivo Broekmeijer 1
  Paul van Asten 1
  Frank van Elst 1
  Michel Jansen 1
  Dennis Verwoert 1
  Mark Bovenkerk 1
  Tom Verbroekken 2
  Rob Jilisen 1
  Kris van den Bogaard 1
     
  Assists  
1. Job Thijssen 3
  Dominique Pichel 2
  Bas van den Bogaard 2
4. Martijn Martens 1
  Mark Bovenkerk 1
  Dick Verbeeten 1
  Michel Jansen 1
  Bram Coenen 1
« ga terug
Security Art Atlantic Power Kapsalon Annemarie Spar Boere Van Alem Fotografie Evelien Kersten Assurantiƫn Hoofdsponsor Van Neerven Sport