De Zwaluw 4 moet laat meerdere erkennen in Vitesse’08

Senioren — Gepubliceerd op 25 oktober 2018 19:05 door Willem Bardoel

Na een vrij weekend mocht De Zwaluw 4 thuis aantreden tegen Vitesse’08. De wedstrijd zou een week eerder gepland staan, maar door de kermis was deze verzet. Bijzonder, want ook nu was het kermis in Gennep en aan enkele zonnebrillen ter grote van laskappen, uitgelate kreten en wat geroep leek men in Gennep de kermis ook echt gevierd te hebben. 

De Zwaluw zag zich vandaag versterkt door Dik, Ronald en Willem van De Zwaluw 5 en Jeroen van De Zwaluw 3. Leider Bert moest helaas verstek laten gaan, maar had uiteraard het opstel en formulier al klaar. Daar kwam een kleine wijziging in, omdat Dik zijn telefoon het ’s nachts begeven had. Op zich niet zo’n probleem, wel natuurlijk als dit apparaat ook als wekker fungeert.

Het veld werd opgebouwd, de warming-up onder een heerlijk zonnetje genoten en de wedstrijd stond op het punt te beginnen. Echter was er een ding waarop een Brit, die als hij iets niet zo leuk vind zal verwoorden als: “that socks”. Juist, de Genneparen hadden de sokken nog “aan den andere kant van de maasch liggen”. De wedstrijd zou een tiental minuten later beginnen, waarmee de kous af was.

De Zwaluw gebruikte deze ‘extra’ tijd om alle ballen in de kruising te schieten, hopelijk een voorbeden voor het duel. Waarna scheidsrechter Thijs ging fluiten voor een duel in de echte kelderklasse, immers waren beide teams nog puntloos in de reserve 6de klasse 32. 

Vitesese trapte af en begon wat feller dan De Zwaluwlieden en kreeg al heel snel een grote kans. Van dichtbij schoot een Gennepaar de bal op Tim, die prima redde, waarna hij de bal kon pakken, losliet en vervolgens weer bovenop de bal lag, voordat een Vitessenaar erbij kon komen.

De Zwaluw was gewaarschuwd, dat was een feit. Sterker nog, het begon te voetballen en al gauw kwam Job oog in oog met de Vitesse doelman. Deze was echter de winnaar van dit duel. Even later mocht Bas aanleggen voor een vrije trap, maar de bal belandde in de handen van de doelman. En zo ging het duel op en neer.

Vitesse had misschien wat meer voetballend vermogen, toch liet De Zwaluw goede dingen zien en de inzet was geweldig. Vitesse kreeg nog een levensgrote kans uit een vrije trap, maar de kopbal kon door Tim uit de hoek getikt worden. Wat later moest de doelman opnieuw naar de hoek toe, ditmaal om een kopbal uit een corner net als een medewerker van de EOD doet met een bom, namelijk onschadelijk maken.

Ook De Zwaluw kreeg kansen, zo was Bas dicht bij een doelpunt, maar de Vitesse doelman was andermaal winnaar in een een-tegen-een duel. Ook een schot van Mark, na een goede actie, leverde geen doelpunt op. Aan de andere kant kon Tim ternauwernood en met alle moeite van de wereld een bal onder de lat uittikken.

Uit een  corner in een mêlee van spelers, ging een Gennepenaar tegen de grond in het strafschopgebied. Hiervoor kreeg hij een penalty, wat uit oogpunt van de scheidsrechter te billijken viel, al was de aanraking niet zo zwaar. Deze penalty werd onberispelijk in het zijnetje getrapt, achter Tim, die er dichtbij kwam. Tegenvaller voor De Zwaluw, zeker omdat het goed in de wedstrijd zat. Het bleef fel spelen en spelers als Ronald, Jeroen, Kris, Willem, Marcel, Marc, Mark, Ivo, Job en Bas gooiden alles in de duels. Kortom De Zwaluw 4 stond er vandaag gewoon.

Met de 0-1 werd de rust bereikt. In de rust werd er overleg gepleegd over de wissels en de thee gedronken. Er werd overigens niet gerept over de eerste vijf minuten. Die eerste vijf minuten begon De Zwaluw als aftrappend team stormachtig en erg goed. Allereerst konden de spelers die nog geen bal hadden aangeraakt, Dennis & Chiel de bal beroeren alvorens de aanval gezocht werd. Deze werd gevonden, maar kansen van Kris en Bas troffen geen doel.

Het spel golfde op en neer en er was sprake van een mooie derby. Na ongeveer een uur spelen kwam Tim uit bij een afvallende bal en schoot de bal vol overgave naar voren. Daar aangekomen belandde de bal in de voeten van Bas. Bas kapte zijn mannetje uit, had doortocht en schoot de 1-1 binnen en De Zwaluw was weer helemaal terug in de wedstrijd.

Sterker nog, Vitesse leek de befaamde cafetaria in de spoorstraat niet meer te kunnen vinden en was dus het spoor bijster. Het kon De Zwaluw even niet meer afstoppen. Wat volgde was een werkelijk oogstrelende pass van Dik. Om er nog een keer op terug te komen, op tijd gegeven, het gras zichtbaar in verrukking brengende, streelde zijn pass de grassprieten en kwam perfect in de loop van Jeroen. Jeroen liep op de keeper af en schoot de bal, via de doelman tot hoekschop.

Een aantal minuten later weer een gigantische mogelijkheid voor De Zwaluw. De Vitesse doelman ging, waarschijnlijk verblind door de zon en afwezigheid van laskap, onder een bal door van Kris. De bal belandde op de paal en de inlopende Jeroen, zou in 90 van 100 gevallen de bal erin gelopen hebben, maar juist vandaag helaas niet. Hij kwam precies verkeerd uit.

Aan de andere kant viel het in de 80+ minuut wel goed uit voor de gasten. De Zwaluw verdedigde uit, maar de bal kaatste via een lichaam terug "de zestien" in. Zul je net weer zien. Chiel stond precies op het verkeerde been en de Vitesse-rechtsbuiten sloop op het doel af en schoot de bal kiezelhard via een vingerkootje van Tim binnen. 1-2 voor de gasten, De Zwaluw weer op achterstand. Het zal ook eens een keer mee zitten.

Wat hierna volgde was onvoorstelbaar, hopelijk kunnen de wijze heren van Studio voetbal de conclusie trekken, want na amper met de ogen geknipperd te hebben was het 1-3. Stonden de linies te ver naar voren, te kort op elkaar, wat was het probleem? Feit was dat een Vitessenaar opdook voor Tim, de bal via de hand van Tim voor het doel kreeg, waar een Vitessenaar (in buitenspelpositie of niet) een koud kunstje had om binnen te werken.

Een paar minuten later werd het ook nog 1-4 nadat een Vitessenaar door kon lopen en snoeihard via de hand van Tim binnen ramde. Daarna mistte Vitesse nog een paar keer, anders was het nog erger geworden. De Zwaluw had nog een corner te nemen. Hieruit werkten Dennis en Bas de bal van dichtbij richting doel, maar de man-van-de-wedstrijd, de Vitesse-doelman lag uiteindelijk op de bal.

Een paar tellen later vond scheidsrechter Thijs, die zeer correct floot voor beide ploegen, het mooi geweest en kon men de kleedkamers op gaan zoeken. Vitesse was van de nul af, De Zwaluw voelde dat het een zeker punt in een typische 1-1 wedstrijd had laten liggen. In elk geval was de inzet en instelling goed, werd er hard gewerkt, maar de goede doelman van Vitesse’08 en de factor geluk besloten anders. Bal paal eruit, met inlopen net niet uitkomen en dan een bal die tegen iemand wordt aangeschoten afkaatst en voor de tegenstander is.

In elk geval werden er kansen genoeg gecreëerd en zo lang je kansen creëert, ben je niet kansloos. Laten we de positieve instelling meenemen naar Milsbeek en hopen dat daar een stunt mogelijk is. Ronald, Dik, Willem en Jeroen bedankt voor jullie inbreng en inzet. 

De Zwaluw 4
Tim Hendriks©;  Ivo Broekmeijer, Mark Bovenkerk, Marc Hoesen (60. Dik Broeren/85.Marc Hoesen), Marcel Hoesen(46. Chiel Morren); Job Thijssen, Kris van den Bogaard, Ronald van Elst (46. Dennis Verwoert); Willem Menting, Bas van den Boogaard en Jeroen Martens

« ga terug
Van Neerven Sport Security Art Spar Boere Evelien Hoofdsponsor Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiën Van Alem Fotografie Atlantic Power