De Zwaluw 4 komt matig uit winterslaap

Senioren — Gepubliceerd op 08 februari 2018 21:20 door Willem Bardoel

Het was al bijna drie maanden geleden dat De Zwaluw 4 had mogen voetballen. Vandaag rolde de bal weer eens in het Oeffeltse. Zij het niet, dat het koud was. Het sneeuwde zelfs bij aankomst op het sportpark. Men had er zin in en Bert had uit zijn ruime selectie een opstelling gesmeed.

Al moest er wel wat gewijzigd worden, daar een niet nader te noemen speler niet (J)ob tijd was. Het strijdplan was gesmeed, de bal zou denkbeeldig oranje moeten zijn en uiteindelijk werd er afgetrapt voor een potje voetbal tussen twee teams, die op plek drie en plek elf stonden in de stand.

Na een rommelig begin hadden beide ploegen al binnen vijf minuten een kans gehad. Na een minuut of tien spelen was Mark even vergeten, hetgeen na drie voetballoze maanden kan gebeuren, dat De Zwaluw in blauw-wit speelt. Hij speelde de bal in de voeten van een HRC-speler. Welke overigens in het rood-wit spelen. Deze speler kwam oog-in-oog met Tim, maar schoot twee maal tegen de benen van de doelman aan. 

Na ongeveer een kwartier spelen kwam de uitploeg op voorsprong. Na opstomen van Mark werd er balverlies geleden en kwam de bal middels een ultravlugge rebound, bij de HRC-spits vrij voor Tim. De aanvaller plaatste de bal beheerst, zij het via de vingertoppen van Tim, die op de rand van "de zestien" stond, binnen. 

Een minuut of twee later werd het 1-1. Tom ging goed door en scoorde. Al dacht iedereen van Afferdse zijde dat hij hands gemaakt zou hebben. Iets wat overigens ontzettend knap zou zijn, omdat Tom de bal met de borst meenam. Toch deed de massaal ingenomen havermau(w)tpap zijn intrede in het Afferdse kamp. 

De wedstrijd ging op en neer en kenmerkte zich met het volgende; een waardige posé van strijd en karakter. Toch waren er hoogstandjes te zien. Neem bijvoorbeeld de 35ste minuut. Mark zette voor en Tom hing in de lucht voor een fameuze (t)omhaal, en zo geschiedde, maar de uitstekende doelman van HRC wist met een fenomenale reflex een doelpunt te voorkomen.

Aan de andere kant probeerde HRC het ook eens, maar schoot veelal wild over. Bas had nog moeten scoren, maar vond de HRC-doelman op zijn weg en als Tom een keer gecoacht zou zijn bij zijn doortocht naar HRC doel, dan hadden we het nog moeten zien. 

Met 1-1 werd de rust bereikt. Bert was te spreken over het spel en de inzet aan de Zwaluwzijde. Boegbeeld hiervan was Dick, die ook nog een paar fraaie acties liet zien. Ook Bram liep een marathon en weer terug gedurende het eerste bedrijf. Na rust, waar een viertal gedeeltelijk noodzakelijke ingrepen plaatsvonden, was het beeld gekanteld. De wind waaide als een dolle en De Zwaluw had tegenwind. Niet alleen tegenwind, de eerste vijf minuten leken nergens op en het was een wonder dat het 1-1 stond, gezien de vrije ruimte die HRC verkreeg. 

Helaas voor De Zwaluw viel toonbeeld van strijdlust en verzet, Dick, na een paar minuten uit. Hopelijk valt de blessure mee. In de 55ste minuut kwam HRC er over links uit en speelde hun midden-midden in. Deze 51 jarige! (waarvoor niets dan diep respect) speler genoot vrijheid en schoot de bal kiezelhard en geplaatst in het dak van het doel. 1-2 en De Zwaluw was het helemaal kwijt. Het kwam de middellijn amper over en als er getracht werd te voetballen, dan lukte dat niet. Passes waren niet op maat en aannames werden zwakker. Na een minuut of 65 spelen werd het dan ook 1-3. Na onnodig balverlies kwam de spits vrij voor Tim en schoot binnen. 

De Zwaluw was nog het meest gevaarlijk via een schot van Job, maar de zoals gezegd prima HRC-doelman wist ook deze bal tegen te houden. Wat later leek het zelfs 1-4 te worden, maar een van richting veranderd schot werd door Tim op spectaculaire wijze uit de kruising getikt. De doelman moest dit overigens bekopen met kramp. En dat was illustrerend voor de armoe van De Zwaluw 4 vandaag, het kwam (in de tweede helft) te kort. 

Tot overmaat van ramp werd het na enkele gemiste Zwaluw kansen nog 1-4 voor de uitploeg. Kars, één van de betere vandaag aan Zwaluwzijde, kreeg nu de bal ook niet weg, zoals zovelen vandaag de tweede helft ballen ‘half’ schampten, raakten tijdens het uitverdedigen en gaf een assist aan de HRC-spits. Deze dankte hartelijk en schoot zijn derde doelpunt binnen. Een grote afstraffing leek in de maak, maar De Zwaluw kon het tot zover tegenhouden en de schoten verdwenen in de handen van Tim. De gevaarlijkste poging van HRC kwam van Bram, die vol uithaalde vanaf een meter of acht van het doel middels een poging uitverdedigen. Tim wist echter met een geweldige reflex de 1-5 en een dus een eigen doelpunt te voorkomen.

Hierna rechtte De Zwaluw nog een keer de rug en werd Bas onderuit gelopen, middels een twee-handen-in-de-rug-duw. Daar dit gebeurde in het strafschopgebied meter van HRC, kon arbiter Bart niets anders doen dan een penalty geven. Al zagen rood-witte ogen hier geen penalty in. Bas durfde het zelf niet aan en liet de poging aan Mark. Mark schot de bal met overtuiging binnen en maakte de stand dragelijk. Daar bleef het ook bij. 

De Zwaluw verloor van zichzelf, na een prima eerste en uiterst belabberde tweede helft. Nu eerst carnaval vieren, daarna flink trainen opdat in Vierlingsbeek misschien weer eens keer resultaat gehaald kan worden. Het is namelijk al even geleden….. 

De Zwaluw 4
Tim Hendriks; Marc Hoesen (46. Marcel Hoesen), Mark Bovenkerk, Kars Jacobs©, Ivo Broekmeijer; Dennis Verwoert(46. Job Thijssen) Bram Coenen, Dick Verbeeten(50. Dennis Verwoert); Tom Verbroekken (46. Martijn Martens), Bas van den Bogaard en Paul van Asten(46. Michel Jansen)

Overigens
Zou een cursus uittrappen uit de handen voor Tim geen kwaad kunnen, nagenoeg iedere poging verdween over de zijlijn. 

  • Moet u het lijstje van de goederen- en dienstenveiling goed in de gaten houden, De Zwaluw 4 gaat wat moois bieden! 
  • Was het positief om Tom en Paul weer een helft te hebben kunnen zien ballen. 
  • Petje af voor scheidsrechter Bart Kok, die een uitstekende wedstrijd floot. 
Statistieken 2017/2018  
  Doelpunten  
1. Bas van den Bogaard 4
2. Martijn Martens 2
3. Bram Coenen 1
  Ivo Broekmeijer 1
  Paul van Asten 1
  Frank van Elst 1
  Michel Jansen 1
  Dennis Verwoert 1
  Mark Bovenkerk 1
  Tom Verbroekken 1
     
  Assists  
1. Job Thijssen 2
  Dominique Pichel 2
3. Martijn Martens 1
  Mark Bovenkerk 1
  Bas van den Bogaard 1
  Dick Verbeeten 1
  Michel Jansen 1


Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Atlantic Power Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Spar Boere Hoofdsponsor Security Art Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Evelien