De Zwaluw 4 eindigt seizoen in mineur

Senioren — Gepubliceerd op 04 juni 2019 17:40 door Anne Menting

Op een schitterende woensdagavond speelde drie Oeffeltse teams 4, 5 en de A1 hun laatste wedstrijd van het seizoen. Voor het vierde elftal van de blauwwitte vogels was het een duel om afstand te doen van de laatste plaats. Tegen het drie plaatse hogerstaande Achates moest er dan wel gewonnen worden door de mannen van de afscheidnemende coach Bert Fransen. Met een aantal aanvullingen waaronder Frenkie de Jong, gingen de mannen vol aan de bak.

Kraker

Op het derde veld floot Ben Broekmeijer voor de start van deze kraker. De Zwaluw speelde sterk en kreeg de ruimte om te voetballen. Het was echter een aantal keren dat de bal verkeerd aangenomen werd en dat we gevaarlijk balverlies leden op de het middenveld. Door deze gevaarlijke situaties kwam Achates gevaarlijk door met een 0-1 achterstand tot gevolgd. De Zwaluw bleef gewoon voetballen zoals ze al de hele tijd deden. Leuke combinaties en met de wil om te willen winnen! Vijf minuten na de tegengoal was de stand alweer rechtgetrokken. Middels een vrije trap op eigen helft schoot Mark de bal over de verdediging rond de zestien. Michel had zich goed opgesteld en kon deze bal met een heerlijke lob het doel in werken, 1-1…

Helaas zoals wel vaker dit seizoen gingen de mannen vol passie en strijd toch met een achterstand de kleedkamer in. Kansen kwamen maar een combinatie van verschillende foutjes, slimmere acties van Achates en slecht verdedigen bij een corner zou de 1-2 en de 1-3 voor Achates betekenen. Echter was het Kris die zichzelf met een goede actie op de rand van de zestien vrijspeelde en met de punt van zijn schoen zou hij de ruststand van 2-3 op het bord zetten? Een mooie actie met en een dito doelpunt. Helaas in de resterende 10 minuten zou Achates toch nog de marge vergroten naar 2-4 omdat de rechtsbuiten door kon lopen nadat de bal net het hoofd van Marcel had gemist.

Thee van Tante Gerda

Na de heerlijke thee van Tante Gerda konden de mannen er weer tegenaan. 2-4 zou niet beteken dat het gedaan was want er werd prima gevoetbald. In de tweede helft was het vooral de Zwaluw dat voetbalde en zorgde voor de strijd op het veld. Er kwamen wel kansjes voor de tegenstander omdat er meer ruimte ontstond maar Cas stond geregeld zijn man in 1-1 duels, Mark blokte tot twee keer toe een bal dicht bij het eigen doel en een handsbal van Chiel werd gelukkig niet waargenomen. Het geloof op een betere eindstand bleef daardoor bestaan. Uit een vrije trap halverwege de helft van Achates was het Kris die de bal op de stropdas bezorgde bij de afscheidnemende doelpuntenmachine Bas. Met een heerlijke kopstoot zorgde hij voor de aansluittreffer waardoor de rest van de wedstrijd de Zwaluw er vol voor bleef gaan. Helaas zou de stand zo blijven waardoor er helaas met 3-4 verloren zou worden. Was het seizoen met 14 punten daarmee als “waardeloos” te bestempelen? Nee, er werd soms echt wel goed voetbal getoond alleen zat het geluk vaker tegen dan mee. Waren we vaak met net iets te weinig spelers om wisselend een wedstrijd om te kunnen buigen. Met een paar structurele blessures miste we vrij snel Tom, Bram en Paul het hele seizoen. Later kwam daar nog doelman Tim bij waardoor we toch een wedstrijd of 5-6 met een andere keeper (of niet vaste keeper) het veld op kwamen.

Zwaluw4-Achates

Het seizoen eindigt hiermee voor de Zwaluw 4 en het voetbal eindigde hiermee voor Marc Hoessen, Chiel Morren en Bas van den Boogaard die hun laatste seniorenpot hebben gespeeld. Leider Bert kon helaas ook niet met 3 punten afscheid nemen van zijn “Zwaluw 5”.

Iedereen bedankt voor dit seizoen. We gaan er met een mooi feest nog een goed einde aangeven.

Wist je dat:

• Het na de wedstrijd het nog lange tijd gezellig bleef in de kantine?
  • Tim door een personeelsfeest helaas niet het verslag kon schrijven?
  • Er net zo veel doelpunten werden gemaakt als het seizoen daarvoor?

Tekst: Mark Bovenkerk

Jeroen De Wit 1
    Thijs Lamers (krol) 1
    Mark Bovenkerk 1