De Zwaluw 4 eenvoudige prooi voor HRC’27 2

Senioren — Gepubliceerd op 28 september 2018 20:20 door Willem Bardoel

Het seizoen is weer begonnen en dus mocht ook De Zwaluw 4 weer beginnen aan een nieuw voetbalseizoen. Tijdens de transferperiode slaagde De Zwaluw 4 er niet in toe te slaan, waardoor een wat kleinere selectie dan het jaar ervoor, de blauw-witte kleuren onder leiding van Bert mag gaan verdedigen.

Voor deze eerste wedstrijd kwam hulp van De Zwaluw 5 spelers Rick en Dik. Rond aanvangstijd begon het in Oeffelt al te regenen, men hoopte dat dit aan de overkant van de Maas minder was. Aangekomen op het sportpark, de Alverman, bleek het ook in Afferden te regenen. Het verhaal van de Alvermannetjes kent u, maar de regen deed in deze Heide Rimpelts opzetten. Iets wat niet zo’n goede Combinatie is. Na een korte warming-up kon er dan afgetrapt worden voor een nieuw seizoen. Op een heerlijk veld, met een heerlijke bal en een sterke tegenstander.

Al aan het begin van de wedstrijd was bekend en meteen duidelijk dat er tegen één van de kampioenskandidaten werd aangetreden. HRC’27 speelde De Zwaluw zoek en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Dit nadat de rechtsbuiten alles en iedereen te snel af was en de bal binnenkant paal binnenschoot. (voorbode voor een net-niet wedstrijd?) HRC bleef druk zetten en liet de bal goed rondgaan, De Zwaluw kon weinig inbrengen.

Uit een corner dacht Rick de bal te kunnen uitverdedigen met een omhaal. Nou mooi niet dus, stelregel bij De Zwaluw 4 is dat er enkel éen (T)omhaal gemaakt mag worden. Buiten dat, zou Rick in 99 van de 100 keer de bal in elk geval geraakt hebben, al zou het licht zijn en een weggegeven corner wat zou het. Nu mistte hij volledig en kon de man achter hem kiezelhard binnenjagen. 2-0 na een minuut of tien.

Rug
Een paar minuten later werd het nog erger voor de Oeffeltenaren. Een ingooi die voor Oeffelt was, werd door HRC genomen, niemand van De Zwaluw lette op, het verschil met hoe scherp begin je. De bal werd ingeschoten kwam tegen de paal en ging via de rug van Tim binnen (het werd dus zo’n wedstrijd, of toch niet?). Even later rechtte de Zwaluw haar rug en kwam beter in de wedstrijd, hoe lastig daar ook van te spreken is met een 3-0 achterstand.

Het werd na een klein half uur zelfs 4-0. Vanaf links werd de bal voorgetrokken, waarbij Mark de bal dacht uit te verdedigen. Nou in plaats van de bal weg te trappen, raakte hij de bal zo dat deze in het eigen doel vloog (het werd dus zo’n wedstrijd). Een paar minuten later werd het 5-0 op een wijze die echt niet kon. Een speler van HRC ging onderuit op acht meter van het doel, lag daar een minuut, maar niemand van De Zwaluw die op het idee kwam de bal te ontfutselen, wat volgde was een tegendraadse poging.

De laatste tien minuten voor rust werkte De Zwaluw hard en deed het wat het kon. Het leidde zelfs tot een treffer van niemand minder dan Chiel. Chiel schoot vanaf een meter of 25 en het schot bleek de gelegenheidsdoelman te machtig. Al zal deze ook last hebben gehad van de gladde bal en handschoenen. We moeten echt de boeken in wanneer het voor het laatst is geweest dat Chiel scoorde. Het schiep zelfs zoveel verbazing dat uw verslaggever pardoes vergeten is wie de assist gaf! In elk geval deed De Zwaluw wat terug en ging met een 5-1 achterstand de rust in.

Hete kolen
“Wanneer we tot 5-3 komen, zie ik het als overwinning” aldus Bert. Die aangaf dat er klassen verschil was, maar dat De Zwaluw zich van haar beste kant moest blijven laten zien. De echte vedettes wisselden in de rust nog van shirtje. Aan beide kanten was dit voor maar een paar man weggelegd, waarna onder het genot van een bbq-lucht! (het was buiten amper tien graden) de wedstrijd hervat werd. Een bbq-lucht en De Zwaluw zat dus al op hete kolen, geen gouden combinatie.

Toch streed het voor wat het waard was en speelde met inzet. Goed, HRC was beter, maar beperkte zich tot enkele afstandsschoten die weinig gevaar opleverden. De meeste pogingen belandden naast het doel en anders pakte Tim de balen in twee instanties, omdat zijn handschoenen met vaseline leken ingesmeerd. Scoren deed de thuisclub nog tweemaal. Eenmaal na een splijtende steekpass, waar een keer de buitenspelval mee werd omzeild. De ander was een schot van ver, welke volledig van richting werd veranderd……

En zo dropen na een sportieve pot, welke prima geleid werd door scheidsrechter van dienst, twee tegenstanders af, langs de bbq, de heerlijk verwarmde en met vloerverwarming uitgedoste kleedlokalen in. Voor De Zwaluw 4 was het een desastreuze seizoenstart, welke vooral veroorzaakt werd door een uiterst slap en ongeïnspireerd eerste half uur, waarbij het begrip pech helaas een (te) hoge waarde had, het zat niet mee. De passie kwam later wel terug en zorgde ervoor dat er in elk geval een aardig tweede bedrijf neer werd gezet. Laten we deze meenemen naar zondag wanneer Sambeek 3 naar Oeffelt komt.

De Zwaluw 4
Tim Hendriks©; Marc Hoesen, Mark Bovenkerk, Chiel Morren, Dik Broeren (25. Marcel Hoesen); Ivo Broekmeijer, Rick De Bruijn (57. Dik Broeren), Job Thijssen; Michel Jansen, Kris van den Bogaard en Dennis Verwoert.

Overigens:

• Had iedereen het na afloop erg zwaar
  • Mede doordat de voetbalkleding 10 kilo meer woog
  • De krat met shirts woog 1200 kilo en is met een hijskraan in de auto gezet.
  • Maakte De Zwaluw drie eigen doelpunten, dus was het eigenlijk 4-4.
  • Rick en Dik bedankt voor het meespelen.
Doelpunten
1. Chiel Morren 1

Tekst: Tim Hendriks

Evelien Van Neerven Sport Kersten Assurantiën Kapsalon Annemarie Security Art Spar Boere Atlantic Power Van Alem Fotografie Hoofdsponsor