De Zwaluw 4 delft onderspit tegen DSV

Senioren — Gepubliceerd op 09 april 2019 18:40 door Anne Menting

Op deze zonnige 7de van april mocht De Zwaluw 4 aantreden tegen het zesde elftal van DSV uit Sint Anthonis. Het sportpark oplopende viel al gelijk op dat ook deze ploeg beschikte over uit de kluiten gewassen spelers. Familie van het kampioensteam alias de Noormannen een paar jaar terug? Enfin het Leek er andermaal opdat er gewoon goede grond is in en rondom Sint Anthonis.  

Bert kreeg vrijdagavond nog een afmelding van vaste doelman Tim, die zijn enkel had omgeklapt met zaalvoetballen en moest dus wat schuiven. Hetgeen geregeld werd en er vandaag een volwaardig team aan de bak kon. Hoewel, na 2x op en neer lopen, voegde Michel zich ook aan de ziekenboeg en voor Marcel was het maar afwachten of het ging lukken. Bijgelovig is verder niemand, toch werd vorige wedstrijd onder leiding van Piet gewonnen, dus ook vandaag floot Piet de wedstrijd. Wederom waren er geen vlaggen, maar Leon bekommerde zich gelijk om deze taak en ze waren tijdig op het veld. Het doel werd vandaag verdedigd door Willem, die daarvoor al 20 minuten had mogen rondrazen als rechtsback van De Zwaluw 5. Waardige kelderklasse taferelen, want met de blik op oneindig kwam de voormalig doelman half verkleed als veldspeler tussen de palen staan.

Assertiviteit
Klokslag half 11 blies Piet op het fluitje en kon wedstrijd 13 voor De Zwaluw 4 van start gaan. In den beginne was DSV de wat betere ploeg, maar De Zwaluw 4 bood prima tegenstand. Al waren er behoorlijk wat slordigheden waar te nemen, De Zwaluw 4 streed van meet af aan goed mee. De eerste kansen waren voor DSV, maar brachten Willem zeker niet in verlegenheid. Dat gebeurde even later, maar Willem kwam goed zijn doel uit en blokte de bal. Aan de andere kant dwong Bas de DSV-doelman tot een redding. Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg DSV een corner te nemen, deze werd voor het doel gegooid en een geheel vrijstaande DSV-speler kopte de bal via het lichaam van Kris binnen. Niet veel later werd het 0-2, doordat een bal niet goed weggewerkt werd en het DSV wel heel makkelijk werd gemaakt. Met dank aan Willem bleef de stand 0-2, hij redde een aantal keren naar behoren. DSV speelde nog een 10-tal minuten met 10 man, omdat de linksback een gele kaart kreeg na een nogal wilde charge op Kris. Toen hij van de bank de vraag kreeg;. Waarom doe je dat nou? Bleek hij zijn assertiviteitscursus met verve te hebben volbracht: “is toch mijn keuze!”

Ongekende luxe
In de rust was Bert tevreden en dat is prettig om te horen. Er vonden wat omzettingen plaats, zo ging Willem weer de wei in bij De Zwaluw 5 en kwam Koen in het doel staan. Ongekende luxe, dat De Zwaluw 4 zoveel (ex)keepers in huis heeft. Na rust eenzelfde spelbeeld, De Zwaluw 4 streed voor wat het kon, DSV had individueel de wat betere spelers, maar had vooral last van het bier de avond ervoor. Mede hierdoor of door de goede inzet kreeg De Zwaluw 4 kansen. Leon schoot een keer fraai richting de kruising, maar de doelman van DSV redde fantastisch. Bas kwam vrij voor de keeper, maar schoot de bal tegen de keeper aan. Koen redde nog een keer fraai op een kopbal uit een corner.  

Vlaggers in de hoofdrol
Verder was er veel strijd te zien en eisten de beide vlaggers ineens een hoofdrol op. Die van DSV door niet te vlaggen terwijl een bal ruim over de lijn was, dit tot grote verbazing van alles en iedereen in en om het veld. De inmiddels als vlagger opererende Bert, door zich te verstappen. Bert kon niet verder, werd vervangen door Marcel en moest tot overmaat van ramp het hele veld omlopen vanaf de achterzijde.

Bijzondere kopbal
Het spel kabbelde voort, en even later vond nog wat merkwaardigs plaats. Een DSV-speler kopte de bal over de zijlijn en hield daarna een betoog van 10 minuten over hoe mensen het toch in hun hoofd kunnen halen om te koppen. Hij deed het in elk geval nooit meer. Bijzonder, omdat deze speler toch wel leek te beschikken over enige voetbalkwaliteiten en koppen toch al jaren een onderdeel is van de voetbalsport. Wiens hobby koppen ook niet is, is Chiel, maar wat gebeurde, Chiel kopte de bal vanuit een corner richting doel. Helaas ging de poging over, maar het gaf aan dat De Zwaluw 4 in de wedstrijd bleef.

Eretreffer
Wat we zeker niet mogen vergeten is de goddelijke pass die Marc verstuurde, die werkelijk de grassprieten streelde en Bas succesvol diep stuurde. Toch werd het 0-3, door een goed uitgespeelde aanval van DSV. Het gejuich deed denken alsof de volgende rond van de Champions League gehaald was. Waarna ze probeerden alle ballen op Guus te gooien. De Zwaluw 4 niet gezien, want ze gingen nog voor een doelpunt, Leon leek deze te gaan maken, maar de bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal. ’t Leek erop dat De Zwaluw 4 niet zou scoren vandaag, tenzij een doelpunt uit de lucht zou komen vallen. Alsof de duvel ermee speelde zo gebeurde, de goed spelende technicus Job, vond Chiel, Chiel wilde voorzetten, maar zijn poging ging de lucht in en viel plotsklap bij de 2de paal binnen. Prachtig doelpunt en de verdiende eretreffer was een feit. Hierna floot de beste Oeffeltenaar van de dag, scheidsrechter Piet, voor het einde van de wedstrijd. De Zwaluw 4 streed wederom voor wat het kon, maar had in DSV een vandaag iets te sterke, maar wederom leuke opponent. Aankomende zondag mag De Zwaluw 4 weer aan de bak, dan speelt het uit in Rijkevoort tegen Toxandria 4.

De Zwaluw 4
Willem Menting (46. Koen Verstelle); Marc Hoesen, Mark Bovenkerk (55. Job Thijssen), Marcel Hoesen (46. Ivo Broekmeijer); Job Thijssen (46. Leon Kerstens), Chiel Morren©, Leon Hoesen, Dennis Verwoert; Kris van den Bogaard, Bas van den Boogaard en Stijn Boumans. 

Overigens

  • Kwam hij na 1,5 jaar in de kist te hebben gezeten en enkel wasmachines te hebben mogen zien, was hij nu op het veld.
  • Het zwarte keepersshirt, van Nillezen Transport wat als gegoten zat bij Willem en Koen.
  • Ontbrak de captain in het 1ste bedrijf.
  • Heeft DSV 6 een invitatie verkregen voor Das Schwalbe Toernier. 
  • Kon men eindelijk weer ouderwets in het zonnetje zitten, na afloop van de wedstrijd.
  • Koen, Stijn en Willem, bedankt voor het meedoen!
    Statistieken Zwaluw 4 seizoen 2018-2019  
       
    Doelpunten  
1 . Kris van den Bogaard 5
2 . Bas van den Boogaard 4
3 . Ivo Broekmeijer 2
    Chiel Morren 2
5 . Dennis Verwoert 1
    Harm Miggiels 1
    Mark Bovenkerk 1
       
    Assists  
1 . Kris van den Bogaard 4
2 . Bas van den Boogaard 2
    Leon Hoesen 1
    Tim Hendriks 1
    Chiel Morren 1
    Michel Jansen 1
    Job Thijssen 1

 

« ga terug
Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Security Art Spar Boere Van Alem Fotografie Kombi Bouwmaterialen Evelien Atlantic Power