De Zwaluw 1 tegen DSV

Senioren — Gepubliceerd op 07 december 2019 10:05 door Willem Bardoel

Jarenlang was het een wedstrijd die meerdere keren per seizoen gespeeld werd. De Zwaluw kwam DSV zelfs ook nog tegen in de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Toch was dit al weer een tijd geleden. De vaak interessante wedstrijd De Zwaluw - DSV is weer terug. De Zwaluw speelde de laatste weken aardig mee tegen titelkandidaten, maar wist geen punten te behalen. Lukt dat tegen de Groenwitten wel? Let op: de aftrap is al om 14:00 uur, vanwege vroeg invallende duisternis.

Na de overwinning van vorige week, heeft De Zwaluw VR1 haar positie in het linkerrijtje verstevigd. Het gat naar de volgende op de ranglijst is zelfs gestegen naar zeven punten. De dames gaan onder leiding van Roy Gieben op bezoek bij Achates.

De Zwaluw 2 was vorige week vrij vanwege een afgelasting. Deze week een nieuwe kans, alhoewel er ook voor het doorgaan van het thuisduel tegen Elsendorp 2 nog geen zekerheid is. Vorig jaar bleken deze tegenstanders gelijkwaardig aan elkaar te zijn. Beide teams wonnen eenmaal. Tot nu toe presteert Elsendorp beter in de competitie, met zes punten en een wedstrijd meer. Toch is het Twed niet kansloos.

't Derd is bezig aan een sterke reeks. De laatste vier duels werden gewonnen. Met grote cijfers zelfs. De Zwaluw wist namelijk 27 keer te scoren in die reeks. Daarmee lijkt Toxandria 4 gewaarschuwd te zijn. De aftrap tussen deze twee vind plaats om half elf in Rijkevoort.

De Zwaluw 4 presteerde iets in de laatste twee wedstrijden, wat daarvoor haast onmogelijk leek. Na zes, vooral kansloze, nederlagen werd zowaar twee keer gewonnen. Vorige week zelfs met 0-6 in Gennep. Ondanks deze wederopstanding is het onwaarschijnlijk dat de mannen van Bert Fransen zondag winnen. Thuis staat de wedstrijd tegen koploper HRC'27 2 op de rollen.

Zondag speelt De Zwaluw 5 de gemeentelijke derby tegen Olympia'18 7. De Boxmeerse ploeg staat enkele plekken lager op de ranglijst, maar heeft toch slechts één punt en twee wedstrijden minder. Dat geeft nog eens aan hoe klein de verschiillen in de (sub)top van deze competitie zijn. Het kan dus weer alle kanten op in deze wedstrijd.

De veteranen spelen een onderlinge competitie in de zaal.

Bekijk hier de selecties.

Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Van Alem Fotografie Autoservice VDB Security Art Van Neerven Sport Evelien Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Spar Boere