De Zwaluw 1 en 4 hebben de wind tegen

Senioren — Gepubliceerd op 19 februari 2020 12:35 door Dominique Pichel

Het was na een verregende zondag en de angst voor storm ‘Ciara’ weer eens tijd voor een vol voetbalweekend. Al was de vraag of er gespeeld kon worden door hevige regenval en een nieuwe storm. Zo was op social media en de vele groepsapps die ons voetballende kikkerlandje rijk is de #dennisstorm buitengewoon populair. 

Zou het bij deze storm de Zwaluwteams voor de wind gaan? In elk geval had Dennis al wind gezaaid, zodat er storm geoogst kon gaan worden. 

Het eerste elftal had in ieder geval niet de wind in de zeilen. In Gassel gaf De Zwaluw in de tweede helft namelijk niet thuis. Na een 1-0 achterstand bij rust – en een redelijk eerste bedrijf met onder meer twee goede kansen voor Rinze Verhoeven – speelde de formatie van Frans van Deinsen na de pauze zonder beleving. Dat resulteerde in een stortvloed aan kansen voor Gassel. 

Tekst gaat door onder de foto.

De Zwaluw mocht nog van geluk spreken dat het slechts 2-0 werd op De Oude Kamp. Desalniettemin zakte de ploeg weg naar de tiende plek. Het gat met de nacompetitieplaats van VIOS’38 (plek 13) slonk naar zes punten. Na de carnaval zal De Zwaluw er wel moeten staan, als concurrent SES uit Langenboom op bezoek komt.

Bij De Zwaluw 2 verheugden ze zich al op de goddelijke huisgemaakt broodjes hamburgers in de kantine van sportpark De Venhorst. Helaas kwam rond half tien, terwijl de meeste spelers al op de voetbalclub waren, de melding dat de wedstrijd bij Montagnards in Nieuw-Bergen was afgelast. Ook het duel van de vrouwenploeg werd afgelast, vanwege een onbespeelbaar veld. 

De Zwaluw 3 speelde wel, met tegenstander Vianen Vooruit 4 om precies te zijn. Voor de winterstop had de ploeg het nog een helft lang bijzonder lastig, deze zondag was daar geen sprake van. Na een verloren toss  wervelde het derde over zijn tegenstander heen. Zo scoorde Harm Miggiels de 1-0 na een fraaie aanval, ragde Erwin Kersten de 2-0 tegen de touwen en zorgde Rick Giesbers voor de 3-0.

Laatste man Erwin tekende vervolgens na een fraaie solo voor de 4-0, waarna Leon Hoesen een keer op rechts goed doorging en de 5-0 maakte. Hierna pikte de ijverige Thijs Lamers, die samen met linksback Sjors Reijs tot de absolute uitblinkers behoorde, een foute uittrap van de doelman van de gasten op en schoot de 6-0 binnen. Na rust had De Zwaluw wind tegen, maar dat was alleen in het begin te merken. Harm maakte de 7-0, waarna Ferry van Amstel na twee keer pech scoorde (8-0). 

Erwin completeerde vervolgens zijn hattrick met een bijzonder fraaie knal, waarna Harm zijn voorbeeld volgde met zijn derde van de dag. Dit uit een heuse familiebal, waarbij een man of acht de bal toucheerde. Vervolgens bezorgde de assistkoning van deze ochtend, Michel  Jansen, uit een uittrap van Tim, de bal bij Dirk (11-0) en was het slotakkoord voor Thijs Lamers. Zo won Zwaluw 3 op uiterst decadente wijze met 12-0, in een duel waarin het bij (wind)vlagen ontzettend goed voor de dag kwam. 

De Zwaluw 4 had ook te maken met de wind, en die zat niet in de rug, sterker nog deze had eerder meer weg van een orkaan genaamd SIOL 2. Zoals eerder gezegd speelt dit team in een competitie met twee helften, van de bovenste drie teams en de rest waarbij de verschillen gigantisch zijn. Met 9-0 dropen de mannen van Bert Fransen van het Katwijkse kunstgras af. 

De Zwaluw 5 speelde thuis tegen Fiducia 3 in een wedstrijd die twee kanten op kon. Het regende kansen aan beide kanten, maar mede door prima keeperswerk van Zwaluw-goalie Wesley Kerstens wist Fiducia slechts twee keer te scoren. De Zwaluw had ook tal van grote kansen, maar kreeg de bal er een aantal keer niet in. Uiteindelijk wist Mark Artz in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker te maken, waardoor een 2-2 eindstand het gevolg was. Het andere Zwaluw-doelpunt kwam van Mike Langerak. 

Voor de Veteranen zit de periode in de zaal erop. Over twee weken mogen ze weer lekker de wei in, dit na een wederom spannende strijd tussen rood en blauw en beregezellige derde helften. 

Klik hier voor de foto's van Gassel-De Zwaluw. Hier vind je de standen van onze teams.

Tekst: Tim Hendriks.

« ga terug
Evelien Van Neerven Sport Security Art Kersten Assurantiƫn Kombi Bouwmaterialen Van Alem Fotografie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Spar Boere Atlantic Power Kapsalon Annemarie