De Zwaluw 1 door in districtsbeker

Senioren — Gepubliceerd op 21 september 2021 09:00 door Dominique Pichel

De Zwaluw staat in de tweede ronde van de districtsbeker. Dankzij een 4-1 zege op buurvereniging VCA afgelopen zondag eindigde ons eerste elftal als poulewinnaar in groep 2-16. De Zwaluw hield SIOL op doelsaldo achter zich (+5 om +0). De kwalificatie voor de knock-outfase is voor de club de eerste in lange tijd. 

De Zwaluw zegevierde in twee van de drie pouleduels. Voor de derbyoverwinning in Sint Agatha werd vijfdeklasser BVV'27 met 4-1 verslagen in Oeffelt en ging het tweede bekerpotje met 1-0 verloren bij SIOL in Katwijk.

Jeroen Thoonen was tegen VCA de grote man. De zomeraanwinst, in juni overgekomen van JVC Cuijk, tekende tegen zijn jeugdliefde voor twee treffers. Hij maakte de 1-1 en 1-2. Door doelpunten van Youri Geurts en Sal Langerak liepen de blauwwitten uit naar een grote zege. 

Loting
De Zwaluw wacht (hoogstwaarschijnlijk) op zondag 24 oktober de volgende bekerwedstrijd. Tegen wie, dat is nog de vraag. De KNVB moet de loting voor de eerste knock-outronde nog verrichten. In deze fase stromen ook eerste- en tweedeklassers in. 

Ons tweede, derde, vijfde en vrouwenelftal werden uitgeschakeld in de beker. Laatstgenoemde op doelgemiddelde.

« ga terug
Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Evelien Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk