De Easter Open van MO13-1

Jeugd — Gepubliceerd op 03 april 2018 18:40 door Willem Bardoel

De Zwaluw/Achates MO13 deed afgelopen weekend mee aan de Easter Open, waarvan De Zwaluw één van de organiserende verenigingen was. Het Easter Open is een internationaal toernooi waar Nederlandse en buitenlandse voetbalteams (580 teams en zestien nationaliteiten) aan meedoen. Uiteraard prachtig om aan mee te doen en leuk om naar te kijken. 

Op “paaszaterdag" speelden we ’s middags in St. Hubert in poule A van Girls U13. In totaal waren zestien meidenteams (U13) ingeschreven. We speelden op een half veld, 7-tegen-7 en (te) kleine goals, wat weer even wennen was. Het gaat sneller en je hebt minder tijd en ruimte voor je voetbalspelletje (wel leuk en leerzaam). Door blessures en een maximum van drie dispensatiespeelster begonnen we enigszins beperkt aan het toernooi. Zo was onze keeper er niet bij en mocht iedereen dus een helft keepen. 

De eerste wedstrijd troffen we de Deense meiden van Ballerup Skovlunde Fodbold. Nadat de “stadionspeaker” de derde keer de naam van onze tegenstander redelijk uitgesproken had, kon de wedstrijd beginnen. Wij begonnen sterk en hadden een paar goede kansen om de score te openen. Helaas was de goal te klein of de keeper te groot. De Denen kwamen sterk terug en zijn waren het die de 0-1 scoorde. De tweede helft ging gelijk op met kansen over en weer. De Denen speelden fysieker, terwijl wij het van het betere voetbal moesten hebben. Uiteindelijk wisten we wel de gelijkmaker te scoren, eindstand 1-1. 

Onze tweede tegenstandster was het Engelse Bradford City. Dachten wij dat de Denen een stevige pot voetbalde, Bradford had het “beuken” tot ware kunst verheven. Duels werden veelal door de Engelse meiden gewonnen, door het betere duwwerk, waarbij zij ook meer gewicht in de strijd konden gooien. Bovendien was Bradford effectiever in het benutten van de kansen en stonden zij met de rust 2-0 voor. De tweede helft voetbalden we beter en waren de meiden van De Zwaluw/Achates minder geïntimideerd door het fysieke spel van de tegenstandster. Helaas was echter wederom de goal te klein en de keeper nog groter en bleef het 2-0. 

De derde wedstrijd speelden we tegen Woezik, een goed voetballende ploeg. Zeker in de eerste helft leverde dit over en weer goed voetbal op. De Zwaluw/Achates combinatie had de “kerstboom”opstelling van stal gehaald, maar dat was met de Pasen geen succes. Woezik was duidelijk de ploeg met meer ervaring in het 7-tegen-7 spelletje en betrok haar keeper erg goed in het spel en had vaak een “mannetje” meer op het middenveld. In de tweede helft konden de meiden van De Zwaluw/Achates (o.a. door blessures) aanvallend geen echte vuist meer maken. Woezik scoorde op fraaie wijze vanuit een corner en daar bleef het bij: 1-0 voor Woezik.

Uiteindelijk eindigden wij op de laatste plaats in deze poule en mochten we paaszondag in Uden strijden om de plaatsen 13 t/m 16. Paaszondag begon zo vroeg (9.00 uur de eerste wedstrijd) dat we op de weg naar Uden niemand zijn tegengekomen (op een verbaasde haas na, die nog druk doende was de paaseieren te verstoppen). In een recordtijd arriveerde de drie eenzame auto’s uit Oeffelt in Uden. In tegenstelling tot de zaterdag was het zondag koud en druilerig. Onze tegenstandsters waren UDI’19, Volkel en Harris City Academy. Over deze wedstrijden kunnen we kort zijn. Het was duidelijk dat we onze voetbalweerstand de zaterdag hadden gehad. Alle drie de tegenstanders waren geen partij voor de meiden van De Zwaluw/Achates. Er werd achtereenvolgens met 12-1, 6-0 en 11-0 gewonnen.

Uiteindelijk zijn we dus op de dertiende plaats geëindigd. De organisatie en vrijwilligers van de Easter Open hartelijk dank en tot volgend jaar weer.

« ga terug
Van Neerven Sport Evelien Van Alem Fotografie Spar Boere Security Art Kapsalon Annemarie Atlantic Power Kersten Assurantiƫn Hoofdsponsor