De bol rolt eindelijk weer eens voor Zwaluw 4

Senioren — Gepubliceerd op 01 maart 2019 14:20 door Anne Menting

26 november 2018 speelde De Zwaluw 4 haar (voorlopig) laatste wedstrijd in het seizoen 2018-2019, hierna was het weer spelbreker en kon er niet gebald worden. Deze zondag onder fantastische omstandigheden eindelijk wel weer eens. Om het team compleet te krijgen kreeg het versterking van Dick van de Veteranen en Ronald van Zwaluw 5. Voorafgaand aan het duel hield Bert een bespreking in de bestuurskamer. En nee dit ging niet over opkomende backs over omschakeling van verdediging naar aanval, balbezit tegenstander, vroeg storen of over andere loze voetbalkreten als hoog druk zetten. Neen, Bert riep het team bij een om te vertellen dat er een minuut stilte gehouden ging worden voor een rotziekte, welke ook in het Zwaluw 4 kamp noodlottig is voorgekomen en dat er voor teamgenoot Paul gecollecteerd ging worden om de actie Alpe d’Huzes te bespoedigen. 

De minuut stilte was om stil te staan, voor de overleden mensen, de vechtende mensen en het leven in het algemeen. Even was gewoon duidelijk dat voetbal een onbelangrijke zaak in het leven is en dat we vooral moeten geniet van het aanwezig zijn op een voetbalveld zoals ook deze zondagochtend.

Sambeek 3 – Zwaluw 4

Na een lange aanloop naar de afgelegen kleedlokalen werd een warming up gedaan en kon op het drassige veld begonnen worden aan het eerste voetbalspektakel voor De Zwaluw 4 in 2019. Thuis werd met 1-5 verloren van Sambeek, in een wedstrijd waarin Sambeek oppermachtig was. Ook nu was eenzelfde strijd gaande. Sambeek was de voetballende ploeg, de Zwaluw hield vooral tegen. Daarbij moet gezegd worden dat de Zwaluw de boel goed dicht hiel en voor iedere meter streed. Sambeek kreeg wat mogelijkheden, maar tot 3maal toe was Tim attent en wist zijn doel schoon te houden. Na ongeveer een half uur spelen werd door Sambeek de ban gebroken, een aanval dwars door het hart van de defensie bracht een Sambeekenaar vrij voor Tim, die de bal via de vingertoppen achter zich zag verdwijnen.  Hierna golfde het spel op-en-neer maar wist de zwaluw de boel goed dicht te houden middels een goede organisatie en bereidheid zich op te offeren. Bas & Kris kregen nog mogelijkheden, maar dar bleef het bij. 

Tevreden coach
In de rust was Bert bijzonder te spreken over de inzet en instelling waarmee de Zwaluw deze zondag speelde. Zo moet het zijn en wat het dan wordt maakt totaal niet uit. Na rust was Sambeek gelijk gevaarlijk, omdat Ronald, Mark & Tim 3 knullig balverlies leden, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde na een minuut of 55 spelen. De spits, die in Tim in grote sta-in-de-weg vond, ragde de bal vanaf de zijlijn kiezelhard en op fraaie wijze in het dak van het doel. 2-0 en Sambeek had meer lucht en ruimte. De Zwaluw probeerde wat het kon, werkte zich nog immer een slag in de rondte. Dit harde werken viel voor Marcel verkeerd, hij kneusde zijn grote teen tijdens een duel. Sambeek kwam op 3-0, nadat een speler geheel vrij tussen man in kon koppen, al had Tim misschien door moeten lopen bij deze corner.  Deze corner had hij ‘weggeven’, na een bijzonder fraaie redding. Dennis mocht aanleggen voor een vrije trap, maar de doelman van Sambeek pakte deze bal met alle moeite van de wereld. 5 minuten voor tijd zat de Zwaluw totaal stuk en had Sambeek nog lucht over. Zo kreeg de Zwaluw een bal achterin niet weg, kwam de bal voor de voeten van een Sambekenaar, deze schoot de bal hard in, maar Tim wist met een reflex de bal te keren. De bal belandde echter bij de 2de paal waar een medespeler de bal eenvoudig kon binnenwerken. In de dying seconds werd het nog 5-0, de spits riep bij een corner; “laten lopen! En ramde de bal met een volley bijzonder keurig in het doel. Daarna was het voorbij en deed anders dat de uitslag vermoeden, was er een prima de zwaluw te zien, wat vocht en streedt en het bleef proberen. Jammer dat er niet gescoord werd en het nog 5-0 werd in de slotfase, want 3-0 staat een stuk beter. Ronald en Dick bedankt voor het meedoen. 

Zwaluw 4
Tim Hendriks©; Marc Hoesen, Mark Bovenkerk, Ronald van Elst, Marcel Hoesen; Dennis Verwoert (46. Job Thijssen), kris van den Bogaard, Dick Verbeeten (70. Dennis Verowert); Ivo Broekmeijer, Bas van den Boogaard en Michel Jansen (75. Leon Kerstens)

Overigens

  • Werd deze wedstrijd geleid door een oud bekende Jack Linders, die een prima wedstrijd floot. Mochten de 2 Sambeekse spitsen nog opdraven bij het eerste, waarbij de ene die tegen De Zwaluw 4 niet scoorde tegen Merselo 1 wel wist te treffen. 
  • Was het allerbelangrijkste dat de bal rold en we gewoon lekker de wei in konden. 
  • Al zakten spelers weg rond de middenlijn welke bijzonder zompig was. 
  • Maakte Leon zijn rentree na ruim een jaar zonder voetbal. 

(Tekst gaat door onder de foto)

Vios'38 2 - Zwaluw 4

De tijd dendert voort, het seizoen kabbelt weer verder en nu mocht er een paar dorpjes dichterbij aangetreden worden tegen de ongeslagen nog zonder puntverlies zijnde koploper Vios’38 2. Een complete ploeg met sterkhouders die kunnen voetballen, aangevuld met afvallers van de selectie die zorgen voor het loopvermogen en ook wel kunnen ballen. Een opgave van jewelste voor de Zwaluw dat thuis met 0-8 onderuitging. Bert grapte vooraf nog, het kan vandaag en we gaan gewoon winnen, maar was reëel, probeer strijd te leveren en te zorgen dat je met een lekker gevoel het veld afloopt. Voor de goede orde, voorafgaande aan de wedstrijd had Vios’38 12 wedstrijden gespeeld 36 punten, 67 doelpunten voor en 12 tegen, tegenover de Zwaluw 9 voor en 50 tegen. Verschil moet er zijn, zullen we maar zeggen, ging dat ook op in de wedstrijd?

De Zwaluw recht rug
Eenmaal begonnen en amper met de ogen te hebben geknipperd was het 2-0 voor de thuisploeg. Ballen werden niet weggewerkt en de 2-0 was er eentje via de vingertoppen van Tim (ja ook die zat er weer in deze ronde). Daarna rechtte de Zwaluw de rug, werden wat ballen tegengehouden en kwam De Zwaluw er zelfs een aantal keer uit. Uit een corner werd het echter 3-0, dit omdat Tim een bal niet over het doel heen gelift kreeg, maar deze naar de 2de paal werkte. Daar stond een Vios-speler de bal op te wachten en liep binnen. Zo leek het een monsterscore te gaan worden, maar tussendoor voetbalde de uitploeg waar het kon en hield het ook nog best wat tegen. Uiteraard was de thuisploeg 6 niveaus beter, de Zwaluw deed gewoon ontzettend zijn best. Toch wist de thuisploeg nog 2x te scoren door een van richting veranderd schot en een nette aanval, welke door de spits keurig in het zijnetje werd geschoten.

Wereldgoal 
De Zwaluw was gevaarlijk met de snelheid van Koen en ook Bas kreeg wat mogelijkheden, maar daar hield het bij op. Het was een zware zondagmiddag, tot de 40ste minuut. De Zwaluw verdiende een corner en Kris riep in de 16; “laat mij eens, een omhaal maken”. En zo geschiedde, Kris kreeg alle ruimte van de wereld, Bas had de corner uiterst strak en nauwkeurig voorgezet. Hieruit volleerde Kris de bal bijzonder knap en fraai binnen. 5-1 en de Zwaluw juichte met dit prachtige doelpunt. Voor rust werd het ook nog 6-1, omdat Vios nog een keer kon scoren. 6-1 achter in de rust, blijf dan maar eens ‘rust’ig, nou dat gebeurde, want iedereen was het met elkander eens, deze tegenstander heeft niets in de competitie te zoeken. Een conclusie die de thuisploeg zelf ook had getrokken, maar helaas toch in deze klasse is ingedeeld. Iets waar ze zelf ook niet heel gelukkig van worden.

Dapper 
In de rust werd vrolijk gekeuveld over van alles en nog wat en Bert was geenszins ontevreden, hopelijk kunnen we het nog volhouden om in het 2de bedrijf ook tegenstand te bieden. Kris moest het toneel verlaten en op een ander strijdtoneel, dat van een tennisbaan verder. Ivo kwam in zijn plaats, wat weer voor wat omzettingen zorgde, maar Bert zijn meestertacticusbrein had in elk geval niet stil gezeten in de winterstop zo bleek. Na rust, nam Vios wat gas terug en probeerde Zwaluw het, waar het kon. Vios kreeg wel al gauw 2 kansen, maar beide keren was Tim paraat. De wedstrijd ging verder, Vios voetbalde beter, maar was slordig en de Zwaluw hield waar het kon dapper tegen. Ronald, Ivo, Marc, Chiel en Tim hielden de schade nog beperkt en de rest knokte zich leeg. Leon mocht wederom minuten maken, maar was niet helemaal fit en lag al gauw uitgeteld op de grond. Bas had nog een mogelijkheid, maar kwam ondanks al zijn inzet, net niet lekker uit en werkte de bal in het zijnet. Vios scoorde na rust nog 2x, 1 keer uit een corner welke vanaf een meter of 7 gortdroog werd binnengetrapt, het andere doelpunt was een uitgespeelde aanval, waar een man-meer-situatie werd uitgespeeld. 

Tijd voor carnaval
Met 8-1 droop de Zwaluw af in een wedstrijd die nooit een wedstrijd was. De realistisch uitziende scheidsrechter, verdiende zeker complimenten, want hij floot een keurige wedstrijd en was opvallend, onopvallend en dan heeft hij het gewoon goed gedaan. Wij wensen Vios’38 nog veel succes op weg naar het kampioenschap, maar dat zal wel goed komen. Voor nu is het een weekje bijkomen, lekker een paar dagen uit de bol gaan en dan er weer tegen aan. 

Zwaluw 4
Tim Hendriks©; Marc Hoesen, Mark Bovenkerk, Chiel Morren, Ronald van Elst; Willem Menting, Kris van den Bogaard (46. Ivo Broekmeijer), Job Thijssen; Koen verstelle (72. Leon Kerstens), Bas van den Boogaard en Michel Jansen.

Statistieken De Zwaluw 4 seizoen 2018-2019

Doelpunten  
Ivo Broekmeijer 2
Kris van den Bogaard 2
Bas van den Boogaard 1
Dennis Verwoert 1
Chiel morren 1
Harm Miggiels 1
Mark Bovenkerk 1
Assists  
Kris van den Bogaard 3
Leon Hoesen 1
Tim Hendriks 1
Bas van den Boogaard 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overigens

  • Had Kris nogmaals succes door de titel te pakken
  • Werd er na afloop verstoppertje gespeeld in de Beugense kantine
  • Er was niemand meer......
  • Was er tijdens de wedstrijd ruimschoots plaats voor een dolletje en dat is ook heel wat waard. 
  • Was de strijd die De Zwaluw leverde naar behoren, zo maakte zelfs Job een obstructieve overtreding. 
  • Fijne carnaval allemaal!

Tekst: Tim Hendriks

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Evelien Security Art Atlantic Power Spar Boere Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Hoofdsponsor Van Neerven Sport