Corona update 21 maart

Algemeen — Gepubliceerd op 21 maart 2020 12:35 door Willem Bardoel

Het zijn roerige tijden in de hele wereld. Het Coronavirus heeft iedereen in zijn greep, dus ook de voetbalsport. Het bestuur zal jullie de komende tijd op de hoogte houden via berichten op onze website. 

Beste leden,

Allereerst hopen wij dat het goed gaat met jullie familie, vrienden, partners, kinderen en met jullie zelf. Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkste dat nu telt. Er lijkt niets te veel gezegd als we constateren dat we – met elkaar – in een situatie zitten die zijn weerga niet kent. Het zijn bijzondere, ingrijpende en verwarrende tijden. Het coronavirus heeft het dagelijkse leven in zijn greep en ook de voetbalwereld ontkomt niet aan de gevolgen van het overheidsbesluit om alle activiteiten t/m 6 april stil te leggen. 

Wij als bestuur staan volledig achter dit besluit ondanks dat dit natuurlijk grote impact heeft op onze vereniging. Ondanks de onzekerheid die er op dit moment heerst, willen we jullie graag op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot het (amateur)voetbal in Nederland.

Van de KNVB hebben wij de volgende informatie ontvangen die we hierbij met jullie willen delen:

Competitie (amateur)veldvoetbal

  • Hoewel er nog veel onduidelijk is staat het vast dat het uitspelen van alle competities een uitdaging gaat zijn. We realiseren ons dat we de komende tijd ook veel inzet gaan vragen van clubs. We doen dan ook een beroep op ieders flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen. Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld t/m 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (i.v.m. de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af. 
  • Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland worden. 
  • Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit i.v.m. de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020/’21. 
  • Er is op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat we hierbij handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is. 
  • Nu al is duidelijk dat – zodra de competities weer worden hervat – we niet ontkomen aan het plannen van midweekse wedstrijden. Uiteraard proberen we, waar mogelijk, dit tot een minimum te beperken. 
  • Wanneer de crisis lang aanhoudt bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven. 

Accommodatiezaken

Alle sportaccommodaties en sportinrichtingen zijn gesloten voor publiek. Als groepen ondanks de sluiting alsnog gebruikmaken van de accommodatie van jouw vereniging moet de gemeente hierop handhaven. Bij overtreding van de maatregel kunnen zij een boete opleggen aan de overtreders op basis van de lokale noodverordening. 

KNVB.nl/coronavirus
Op www.knvb.nl/coronavirus verzamelen we het laatste nieuws m.b.t. de gevolgen van het coronavirus voor het voetbal. 

Als bestuur willen wij jullie heel veel gezondheid en sterkte wensen voor de komende periode.Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! Hopelijk kunnen we dan spoedig weer het normale (voetbal)leven met elkaar oppakken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VV De Zwaluw

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Atlantic Power Security Art Kapsalon Annemarie Evelien Van Neerven Sport Kombi Bouwmaterialen Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere Van Alem Fotografie