BWH: Kantine zonder klanten is kaal

Columns, Algemeen — Gepubliceerd op 27 april 2011 00:00 door Willem Bardoel

In BlauwWit Hart bespreken Willem Menting en Dominique Pichel verschillende zaken binnen en rondom de voetbalclub. Of het nou gaat om het spel van het eerste, de voorzitter of om de lengte van het gras, alles wat gerelateerd is aan voetbalvereniging kan het onderwerp zijn.

Hieronder de eerste column in de serie. Geschreven door Dominique over de penningmeester en een kale kantine.

door Dominique Pichel - Penningmeester Geert Thielen zal de komende tijden nog wel een paar keer terugkijken in zijn boekjes. De boekjes omtrent de financiële huishouding om precies te zijn. Voornamelijk van de seizoenen 2008/2009, 2009/2010 en 2010/2011. De cijfertjes schreven zwart. Pik zwart om precies te zijn. En niet zo rood als bloed of zo rood als ene Marco Borsato de dag beschreef. Het bestuur blij, de leden blij, iedereen blij. De toekomst van onze blauwwitten schreef niet zwart, maar goud. Het was niet de vraag of er in Oeffelt nog een tribune bij kwam, maar juist wanneer.

Dat de Oeffeltse penningmeester de komende seizoenen ook nog iedereen tevreden kan houden, is een raadsel. En op korte termijn zal er ook geen extra tribune komen, laat staan een stadion. De penningmeester kan echter deze keer de schuld ontkennen. Met het oog op volgend seizoen is het namelijk maar zeer de vraag of er genoeg inkomsten de kantine instromen.

Zie je het al voor je: vier kantinedames achter de bar die niets te doen hebben. Die letterlijk op hun geld zitten te wachten en eventueel op een verdwaalde voetballer die een biertje komt scoren. Het zou de volgende voetbaljaargang zo maar kunnen. Net zoals de penningmeester aan het begin van volgend seizoen ook zomaar de contributie met een tiental procenten zal moeten verhogen, omdat hij te weinig nullen ziet staan.

Dan mag je wel een hele mooie multifunctionele tribune hebben, geld gaat bijna boven alles. Als een club failliet dreigt te gaan heb je niets meer aan een overdekte tribune. Als er geen mensen zijn heb je niets aan een kantine. Ach.. zover gaat het ook niet komen. Maar wij als De Zwaluw zijne zullen er toch voor moeten waken. Voornamelijk voor het laatste, de lege kantine.

Want die kantine zonder klanten is ook zo kaal. En om realistisch te blijven: een kale kantine is volgend jaar gewoon mogelijk. Tot overmaat van ramp stoppen vele echte Zwaluwers, echt voetbaldieren. Het zou zomaar kunnen dat er van de negen seniorenteams de aankomende voetbaljaargang nog maar zeven van zijn.

Een lege clubkas, het zij zo. Maar het ergste van alles is dat de voetballers stoppen die het gezellig maken in de kantine. Spelers van De Zwaluw 7 en de damesselectie, het zijn teams waarvoor je naar de kantine komt. Een beetje te vergelijken met Barcelona. Daar kom je voor naar het stadion. Types als Arno van Haren, Theo Jansen, je kan ze toch niet missen. Om het dan maar niet te hebben over vrouwen; een vrouw maakt de man, toch?

Als Zwaluwer zal je er over een paar jaar nog wel eens aan terugdenken. Aan het seizoen 2010/2011, in dit seizoen was het niet alleen lekker druk in de kantine, maar waren er ook problemen met de veldbezetting en kleedkamers én wie er eerst bier mocht bestellen. Misschien is het dan ook wel goed om zondag extra te genieten van de barbecue. Met vlees voor negen seniorenteams.

« ga terug
Evelien Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Autoservice VDB Aben Reclame Cuijk Spar Boere